Social Icons

neděle 21. července 2013

RC: Recenze: Zrádný anděl

Autor: Ulrike Bliefert
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 184
Anotace: Leonie tráví prázdniny společně s rodiči, kamarádkou Maike a malým bratrem. O nejmladšího člena rodiny se má během dovolené postarat místní dívka Sonja, ke které se Maike začne od začátku chovat podezřívavě. Leonie to nechápe a považuje za přehnané. Sonja však něco tají. Jaká je její minulost? Co je vůbec zač ta dívka s tváří anděla?
Pokud Leonie neodhalí děsivou pravdu včas, budou všichni ve velkém nebezpečí.
Pár slov o autorovi: Ulrike se narodila 18. září 1951 v Düsseldorfu. Je německá autorka, herečka a navíc členka Německé filmové akademie. Po střední škole začala studovat angličtinu, němčinu a divadelní umění na univerzitě v Kolíně nad Rýnem, současně studovala herectví a absolvovala několik stáží v oblasti režie, scénografie a kostýmu. Ulrike je nezávislá filmová a televizní herečka, píše scénáře a krátké detektivní příběhy a romány. (zdroj, vlastní překlad)
ISBN 978-80-253-1651-1
Ukázka z knihy

Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.


*
Hlavní hrdinka Leonie zkušená horolezkyně, ovšem méně zkušená v oblasti týkající se kluků, pojede se svou nejlepší kamarádkou Maike, svými rodiči a malým bratrem Dominikem (zkráceně Nickem) na dovolenou.
zdroj
Obě se velmi těší na skvělé prázdniny, která stráví lezením po skalách, balením kluků a dalších super věcí, o kterých si puberťačky jako ony nechávaly doposud jenom snít. Jejich plány se ale málem zruší, když obě zjistí, že paní hlídající Nickyho, odjela pryč. Kdo bude Nickyho hlídat? Situaci nakonec zachrání mladá, tichá a podivná dívka Sonja, kterou si Leoniin malý bratříček ihned oblíbí.
*
Nicky si SuperSonju, jak říká s legrací Maike, během několik málo dní oblíbí. Leonie je nadšená, protože to znamená volno. Společně s Maike potkají i dva nové chlapce - Johanessa a Bena. Prázdniny nemůžou být lepší. Vše se změní v onen osudný den, kdy Leoninina matka vyrazí na túru a nevrátí se. Policie má smutnou zprávu - žena uklouzla, spadla ze srázu a zemřela. Život celé rodiny se obrací vzhůru nohama, naštěstí tu je ale SuperSonja, která se o vše a hlavně Nickyho dokáže skvěle postarat. Co je ale Sonja zač? Proč ji Maike nemá ráda? Jaká je Sonjina minulost?
zdroj
*
Každému čtenáři detektivek, thrillerů a podobných knih, je vždy jasné, že vždy se objeví postava, která je tak trochu psychopat. V tomto příběhu to byla SuperSonja, která se o Nicka starala doslova celý den ani na minutu jej nespustila z očí. Po pár stránkách jsem si byla jistá, že Sonja není taková, jak na první pohled vypadá a že s ní nebude vše v pořádku. Její pasáže, které se mi mimochodem nesmírně líbily a mohlo jich být více, byly šílené, promyšlené a jednoduše skvělé. Sonja něco skrývá a naše pubertální hrdinka Leonie, musí přijít na to co.
*
zdroj
Když bych měla ohodnotit děj a plynulost celého příběhu, jednalo by se zatím o jeden z nejlepších Fragmentovských thrillerů, jak po stránce obsahové tak dějové. Celá kniha rychle ubíhala a já četla s velkým nadšením, co bude v další kapitole. Obdivovala jsem Sonjiny pasáže, které se sice objevovaly až za půlkou, ale velmi osvěžily celý děj.
*
Zrádný anděl se mi líbil. Slyšela a četla jsem spoustu rozporuplných názorů, kde všichni hodnotí knihu pouze jako průměrnou. Já knihu hodnotím ale jako silně nadprůměrnou, protože na rozdíl od ostatních Fragmentovských thrillerů, tohle byla jednoduše pecka. Klidně bych knihu četla znovu. :)
*
5/5
*
Ještě jednou děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde, na stránkách nakladatelství.

3 komentáře:

  1. Na knihu se chystám ještě teď o prázdninách a moc se na ní těším, z těchle thrillerů jsem zatím četla jenom Mrazivé léto a celkem se mi to líbilo, i když to nebylo nic extra ;)

    Můj blog - mojenejnejknihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som knihu hodnotila pozitívne. :) Naozaj sa mi páčila. Oproti Mrazovému leto to naozaj bol triler. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knihu jsem četla.. ale nedočetla, protože jsem ji musela vrátit do knihovny :D Ale docela se mi líbila, i když jsem ji nedočetla :D

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates