Social Icons

čtvrtek 17. září 2015

Recenze: Breathless (1) - Pád

Autor: Maya Banks
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2013
Počet stran: 408
Anotace: Když Gabe Hamilton spatřil Miu Crestwellovou na galavečírku při příležitosti otevření jeho nejnovějšího hotelu, okamžitě věděl, že za to, po čem touží, skončí v pekle. Mia je přece mladší sestřička jeho nejlepšího přítele, jež vyrostla v překrásnou ženu. A Gabe čekal už tak dlouho. Mia o Gabeovi sní už od doby, kdy se coby dospívající dívka zamilovala do nejlepšího kamaráda svého bratra. Co na tom, že je Gabe o čtrnáct let starší? Mia ví, že je naprosto mimo jeho ligu, ale přesto ji přitahuje stále víc. Nyní je dospělá a nemá sebemenší důvod, proč své nejtajnější touhy neuskutečnit. Gabe ji vtáhne do svého provokativního světa a Mia si uvědomí, že mnoho neví ani o něm, ani o tom, jak vzrušující jeho požadavky mohou být. Jejich vztah je intenzivní a vášnivý, ale ve chvíli, kdy překročí hranici dělící tajný poměr od něčeho mnohem hlubšího, hrozí, že se jejich vztah dostane na veřejnost – zradou mnohem intimnější, než si oba kdy dokázali představit.
Pár slov o autorce: Maya Banks je americká spisovatelka. Píše romantické, erotické nebo skotské historické romány. S manželem a dětmi žije v jihovýchodním Texasu. Když nepíše, věnuje se rybaření, cestování nebo hraje poker. Miluje, když se hrdina zamiluje na první pohled a ví, že žena, kterou potkal, je ta pravá. A to je také častým tématem jejích knih. Napsala také několik knih s paranormální tematikou. K jejím oblíbeným autorům patří například Christine Feehan, Julie Garwood, Sharon, Linda Howardovy či , Elizabeth Lowell (zdroj)
ISBN 978-80-7384-745-6
*
Pád jsem si vypůjčila v knihovně, jelikož byl označen nápisem knihovnice doporučuje. Protože se mi většinou knížky doporučené knihovnicí líbily, rozhodla jsem se, že by Pád nemusel být špatnou volbou. Nebyl by to můj první ani poslední erotický román, a tak jsem si knihu vypůjčila. Po pár stránkách mě čekalo překvapení a neuvěřitelné zklamání.
*
Seznamte se s Miou, vysokoškolačkou, která pracuje v kavárně a sní o princi na bílém koni Gabeovi, nejlepším příteli svého bratra. Ani Gabeovi není Mia lhostejná. Mia je do něj zakoukaná už od školy. Kdo by taky nebyl. Gabe je hlavní hrdina s Christiánovým syndromem - neuvěřitelně krásný, bohatý a zvrhlý. Naše mladičká Mia je poněkud bezmocná - jakmile se podívá do jeho očí, padne na kolena a splní vše, na co Gabe pomyslí včetně jeho hříšných myšlenek.
*
Oba se setkají na večírku, kde Gabe udělá Mii poněkud zvláštní nabídku - pracuj pro mě jako sekretářka. Nebyl by to erotický román, kdyby se za slovem sekretářka neskrývalo něco jiného. Gabe po Mii chce, aby byla jeho milenkou, která mu bude vždy po ruce. Zkrátka když to na něj přijde, Mia mu poslouží. Jelikož ONA do něj neuvěřitelně zamilovaná a ON je neuvěřitelně sexy, rozhodne se Mia nabídku přijmout. Vše se zkomplikuje ve chvíli, kdy se z nevinné práce stane něco víc...
*
Čtení této knížky bylo pro mě vážně peklo. Sama nechápu, jak jsem ji mohla dočíst až do konce.
Mia je hloupá. Tak hloupá, že to snad ani není možné. Nechává si platit za to, že s Gabem spí, ale podle jejího názoru vůůůůůbec není prostitutka, což ji i Gabe několikrát opakuje. Žádná prostitutka totiž s nikým nespí za peníze, že ano... Ale Mia přece není žádná prostitutka. Neee... jenom s Gabem spí pro peníze a ten ji dokonce předhodí cizím mužům, ale jinak je vše v naprostém pořádku.
Když se tato scénka v knize odehrála, spadla mi brada. To, že Gabe je divný zvrhlík jsem si všimla, ale tohle? Vážně nevím, co na to říct. Zaráží mě i samotné chování Gabea - arogantní, sebestředný, netolerantní... Stále nedokážu pochopit, co na něm Mia, tedy kromě hromady peněz, vidí.
*
Mia a Gabe se oba chovají jako šašci tancující v divadle, odříkávajíc scénář, který napsal někdo, kdo nemá smysl pro romantiku/humor a dokonce nemá ani talent na psaní. Podle mě se jedná o ploché, klasické postavy. Kdyby je autorka aspoň něčím ozvláštnila, přidala nějaký zvrat. Také mohla zvýraznit postavy, nebo celý děj něčím obměnit. Příběh se vlastně točí jen kolem Mii a Gabea. Mia si nepřipouští, že je prostitutka, Gabe se zatím honí za penězi a Miin bratr netuší, že Gabe má románek s jeho mladší sestrou. Samozřejmě nesmí chybět zoufalá, psychopatická bývalá přítelkyně, která se snaží celou idylku překazit.
*
Když jsem se dostala na konec, byla jsem vlastně šťastná, že ten horor už mám za sebou. Jediné, co na této knížce bylo vcelku čtivé, byly některé erotické pasáže. Nebyly všechny stejné, jak jsme zvyklí u většiny těchto knih, ale každá se aspoň něčím lišila. Co mi teda vadilo, byl místy hrubý jazyk a Gabeovo vyjadřování. Kdyby se takhle choval vůči mě, asi už bych ho něčím přetáhla po hlavě.
*
Tuhle knížku rozhodně nedoporučuji. Děs, hrůza, naprostá ztráta času. Kromě čtení jsem našla několik jiných využití např. lze využít jako nouzový toaletní papír či na podpal.
*
1/5

Zdroj obrázků: 1,2,3

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates