Social Icons

neděle 6. října 2013

RC: Recenze: Pod vlivem úplňku

Moonlight - Pod vlivem úplňku (2)
Autor: Nancy Gideon
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2013
Počet stran: 326
Anotace: Detektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Charlotte si chce zachovat objektivitu při vyšetřování a očistit Maxovo jméno, proto se od něho na čas odloučí. Když se Max zaplete s tajemným cizincem, situace se ještě více komplikuje. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct nebo ho stáhne ke dnu?
Pár slov o autorce: Od chvíle, kdy Nancy Gideon v roce 1987 prodala svou první knihu, je její spisovatelská kariéra stejně rozmanitá jako trh knižních romancí. Její knihy pokrývají širokou škálu žánrů, od historických a vladařských až po romány pro ženy a paranormálně laděné knihy. Mimo jiné se také podílela na tvorbě scénářů k hororovým filmům In the Woods a Savage. Dokonce si zahrála maličkou roli jako “Bar Extra”. (zdroj: knizni-doupe.cz)
ISBN 978-80-253-1649-8

Děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.


*
Po přečtení prvního dílu se zajímavým koncem, jsem se rozhodla, že si musím přečíst i druhý. V závěru prvního dílu si autorka totiž nachystala půdu pro další díl. Nemohla jsem nechat příběh Charlotte a Maxe nedokončený, a tak jsem se s chutí vrhla na druhý díl. Zároveň musím podotknout, že i obálka byla jedním z důvodů, proč jsem si chtěla knihu přečíst.
*
zdroj
Detektiv Charlotte Caissieová zkráceně CéCé se od minulého dílu změnila jen málo. Omezila nošení triček s výstřihem a zvolila Maxovy košile. Její prořízlá pusa, nebojácnost a snaha dosáhnout pravdy, jí ovšem zůstalo. A tak se nemůžeme divit, že při vyšetřování případu by šla i přes mrtvoly. V tomto případě ale před ní stojí velká překážka, a tou je její přítel Max.
Max Savoie se stal po smrti Jimieho vůdcem mafiánského podsvětí. Na jeho místo si ovšem brousí zuby i jiní a někteří by ho rádi viděli mrtvého už jenom kvůli jeho schopnostem. Max je vlkodlak a to ne jen tak ledajaký. Dokáže věci, o kterých se obyčejným lidem jeho druhu může jenom zdát.
*
CéCé je uprostřed noci přivolána k brutální vraždě mladé dívky. Podle stop na místě činu je jasné, že dívku někdo pokousal. Všechny důkazy začnou ukazovat na Maxe, ale CéCé věří v jeho nevinu.
zdroj
Ovšem když se ukáže, že dívkou byla dcera muže, se kterým měl Max i Jimie velké spory, začne CéCé pochybovat, zda svého milence dobře zná. Nakonec jejich vztah dospěje do bodu, kdy se CéCé musí rozhodnout...
*
Charlotte je nevyzpytatelná, tvrdohlavá a kurážná. Její vztah s Maxem je jako horská dráha. Neustále hádky, při kterých si div nevyškrábou oči, jsou na denním pořádku, avšak na další stránce se usmíří. CéCé oproti předchozímu dílu zvolila méně odvážné oblečení, ale představa, že nosí Maxovy košile, je podivná... sama hlavní hrdinka totiž několikrát zmiňovala, jak je Max statný a vysoký. Ona oproti němu je menší a hubenější, proto by na ní jeho košile vypadala jako šaty. Zcela jistě by sahala až k jejím kotníkům.
Max se nezměnil vůbec. Možná se zdál trochu více zranitelnější a neustále se CéCé omlouval za své chyby. V tomto díle se dozvíme více o Maxových schopnostech a jeho původu.
*
zdroj
Děj byl plynulý, ale některé pasáže byly zbytečné a nevysvětlené. Například jsem pořádně nepochopila schopnost Maxova jiskření. Několik částí by se dalo vystřihnout a zkrátit tak celý děj. Autorka popisovala okolnosti, které byly nepotřebné, a ty důležité zmínila pouze okrajově. Vadilo mi, že nebyl více rozveden vztah mezi Maxem a záhadným cizincem. Také bych uvítala zaměření se spíše na vraždy, které tvoří klíčový bod celé knihy, a ubrala bych výbušnost vztahu mezi hlavními postavami.
*
Knihu hodnotím pozitivně, líbila se mi o trochu více než předchozí díl. Závěr byl komplikovaný a nečekaný. Autorka mě překvapila vyřešením celé záležitosti. Knihu hodnotím jako 3,5 a doporučuji všem, kteří mají rádi bouřlivé vztahy mezi hrdiny.
*
*
"Nádhera. Když mě najdou a zabijí, jsem v háji. Když s nimi budu spolupracovat, stejně mě pak zabijí a jsem v háji. Pokud se o tomhle všem doslechne Charlotte, zešílí z toho a já budu v háji."
(str. 266)
*
Ještě jednou děkuji nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde, na stránkách nakladatelství.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates