Social Icons

neděle 3. června 2012


Recenze: Polibek nesmrtelnosti (Krvavá romance 1)

Autor: Alice Moon
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 247
Anotace: Jako by nestačilo, že je Sára osamělá a nemá mnoho přátel, neustále ji navíc pronásledují hororové sny. Když na začátku školního roku nastoupí do Sářiny třídy nový kluk Dustin, její život se převrátí naruby. K tajemnému spolužákovi ji něco nevysvětlitelně přitahuje. Zdá se jí, že je spojuje jakési neznámé, velmi silné pouto. Sářina jediná kamarádka May se jí však snaží Dustina rozmluvit. Co před Sárou skrývá? Kdo je záhadný Dustin a jaké je jeho tajemství?
Pár slov o autorce: Alice Moon se narodila roku 1978 v Madisonu, Wisconsin, USA.  Je to americká autorka, která se přestěhovala do Německa. V němčině také napsala svou upírskou sérii Krvavá romance. U nás je Alice Moon velmi málo známa.

*
Hlavní hrdinkou je Sára, tichá dívka, která se přestěhovala z Chicaga do malého města Rapids, ve snaze začít nový život po smrti svého otce. Navíc se v Chicagu staly dvě záhadné vraždy, a tak bylo jenom dobře, že se Sára odstěhovala. To bylo ale před rokem. Sára má v Rapids pouze jednu opravdovou kamarádku May. Též tichou dívku skrývající vše o své minulosti. Jaké tajemství May skrývá? Dustin sympatický, mladý hoch s kouzelnýma očima, které Sáru doslova pohltí, ale i on má tajemství a Sáře se vyhýbá.
*
Je nový školní rok a Sára se moc těší. Ve škole se opět vidí s Annou, Carol a Jonathanem, který se o ní zajímá více než obvykle. Jako každý rok ředitel představuje nové studenty, když představuje Dustina, Sára od něj nemůže odtrhnout oči. Jeho pohled, jeho oči, ty Sáru doslova upoutají. Dustin ale Sáru ignoruje. May Sáře řekne, že Dustin pro ni není ten pravý, ale pouze se jí snaží svést a později odhodit. Sára to ale nevzdává. Na večírku po Dustinovi tajně pokukuje, najednou ovšem zhasne světlo a když se opět rozsvítí vidí Sára Dustina, jak pije Anninu krev z její poraněné ruky.
Je v šoku... Co to má znamenat? Proč May Dustina stále očerňuje? Proč se jí Dustin vyhýbá?
*
Obálka se mi líbí. Kombinace fialovo-černé tvoří knihu tajemnou a záhadnou. Černé trnité růže plazící se po okraji a vinoucí se kolem dívky, která má upřená pohled do dáli, dodávají knize na tajemnosti. Jediné co do knihy nezapadá, je město za dívkou. Děj se neodehrává v žádném městě s mrakodrapy, a proto by tam vůbec nemuselo být.
*
Autorka dokonale popisuje prostředí a vžívá se do citů postav, které jsou velmi depresivní, a proto i kniha na vás působí tímto dojmem. Autorka často používá zájmena místo jmen, tudíž je někdy děj docela zmatený.
*
Autorka už v prvních pár kapitolách "vyžvaní", že jde o upíry, i když toto slovo nikdy nepoužije. Pořád dokola opakuje to samé - touha po krvi, lov v noci, rychlost a tesáky. V jedné kapitole je doslova napsáno, že dívku zabil upír (kousl ji svými ostrými tesáky do krku - no hádejte, kdo to asi byl?).
*
Autorka se snaží působit tajemně a dělá, že v knize nikdo upír není, přitom vše tomu naznačuje.
Tímto stylem kniha pokračuje až do konce, na posledních třiceti stranách tedy konečně řekne, že je v knize upír.
Jen tak pro zajímavost, v celé knize o 247 stranách autorka napsala slovo upír jenom jednou a to až na samotném konci příběhu.
*
Na knihu jsem se moc těšila, i když reference od jiných čtenářů byli záporné, přesto jsem si chtěla udělat úsudek sama.
Kniha je velmi nudná, autorka se snaží působit tajemně, ale to se jí vůbec nedaří. Obsah je velmi depresivní a to mu ubírá na poutavosti.
Dávám 1,5/5 za docela vkusně provedený obal.
1,5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates