Social Icons

středa 28. srpna 2013

Komentáře - Bloggerské ego-hladící věcičky

Jsem zpátky, vidím jak všichni skáčete radostí, a se mnou další úvahy nad různými tématy, které mě prostě jenom tak napadly :D


Byl jsem tu, Fantomas!

Každého správného bloggera jistě potěší, když je jeho blog navštěvován nejen spamy, ale také pravidelnými čtenáři, kteří našeho bloggera podporují a píší pochvalné komentáře.
Vždy když vidím pod nějakým článkem komentář je mi jasné, že článek určitě musel stát za to nebo taky za úplný prd, když se čtenář rozhodl komentovat a přispět či vyjádřit svůj názor.
Nejvíc mě potěší, když je komentář pěkně dlouhý, protože to znamená nejen fakt, že si čtenář dal velkou práci s tím, aby komentář vůbec napsal, ale také že ví, o čem se v celém článku mluví.

Skvělá recenze

Také mě potěší, když vidím komentář s pozitivním hodnocením negativní mě nezajímají, protože já jsem dokonalá :D. Někdy se ale stane, že uvidím pouze jednoduchou strohou větu typu - skvělá recenze. Potom nevím, jestli komentující celý článek či recenzi četl, nebo ji pouze nepřelétl očima. Je jasné, že každý nemá skvělé vyjadřovací schopnosti, a tak se nemůže rozepsat na dvacet řádků o tom, jak je má recenze úžasná :D, ale když už po několikáté vidím stejného autora se stejným komentářem, něco to asi znamená.

Podívej se ke mně!

Každý musí nějak začít a získat sledovanost. Proto někdy děláme svému blogu reklamu, ať už stylem podívej se prosím ke mně nebo různým sdílením své stránky. Musím se přiznat, že je mi opravdu trapné, psát někomu někam, aby se ke mně podíval. Nikdy jsem nepochopila blog.cz, kde každý pouze spamuje větou skvělé stránky, podívej se ke mně. Takové lidi prostě nesnáším. Vždyť oni ke mně nechodí, beztak si můj článek ani nečetli, pouze hrrrr na komentáře. Takovým lidem by se dalo vzkázat pouze jediné...
Samozřejmě nejsem necitlivka a když někdo napíše delší komentář, nebo mě poprosí, zda bych se nemohla juknout k němu na blog, souhlasím. Ráda totiž poznávám nové lidi se stejnými zájmy, nové stránky a recenze s novými názory. Potěší mě, když někdo sdílí stejný názor jako já, nebo má stejný vkus na knihy.

Ťuk, ťuk. Kdo je tam? Anonym

Další věc, která mi tak trošku vadí je, že když se autor komentáře nepodepíše. Nechci nikomu nadávat za to, že se nepodepíše, ale prostě mi to přijde takové neosobní... Divné... Pokaždé, když někam píšu svůj názor či komentář, nestydím se za něj a podepíši se pod něj, aby mi dotyčný/á mohl odpovědět buď emailem, na mé stránky, či nějakým způsobem reagovat.
Samozřejmě se stane, že se zapomenete přihlásit do Google a pak jujda, najednou jste anonym. Chyby se stávají a myslím si, že se mi to také párkrát stalo...

Bhože Mhůj JáááÁ taak LoWísQuju

Nikdy jsem nevěděla, co komentář má znamenat. Uráží mě autor? Nebo mě chválí?
Tento případ se stával, když jsem měla svůj blog na blog.cz. Nevím zda spadla nějaká obří atomová bomba, či hromadné nakažení pubertální mládeže, ale z čista jasna jako nečekaná povodeň, zaplavil blog.cz spousta jedinců, kteří se vyjadřovali jazykem podivným. Nejvíc mě ale naštvalo, když jsem daného autora komentáře poprosila o vysvětlení, proč takto píše. Dostalo se mi odpovědi, abych mu PoLibQkaLlA PrDQqkUu
Musím také dodat, že po návštěvě autorova blogu jsem uviděla články podobného stylu. Nechci urážet, ale doteď jsem nepochopila styl a smysl tohoto jazyka. Pokud se jím někdo zabývá, prosím o vysvětlení do komentářů. Děkuji.

Akce a reakce

Pokud se mě dotyčný na něco v komentáři ptá, nebo se k němu můžu nějak vyjádřit, snažím se odpovědět. Udělá mi radost i to, že dotazující se odpoví na mou odpověď. :D Stejně tak když píšu komentář s otázkou, navštěvuji pravidelně tuto stránku a čekám, jestli mi autor odpověděl. Potěší mě, když autor odpoví a pomůže mi nebo případně doporučí knihu/stránku atp.

Shrnutí na závěr

Vždy když navštívím nějaký blog a čtu recenzi, snažím se zanechat komentář. I kdyby to mělo být pár holých vět. Snažím se napsat aspoň pár řádků (min. 2), abych autorovi dokázala, že jeho články čtu. Všechny články, které komentuji, čtu. Nikdy se nestalo, že bych komentovala, aniž bych četla, maximálně jsem přeskočila pár odstavců, kde se vyskytoval spoiler, či životopis autora.
Snažím se komentovat co nejvíc protože vím, že komentář udělá autorovi stejnou radost jako mně. :)

10 komentářů:

  1. :D Teraz som sa týmto článkom vrátila do minulosti, kedy som mala ešte blog na blog.cz :D Naozaj som nikdy nepochopila tie spamové komentáre a komentáre, ktoré nemali ani poňatia o gramatike :D

    Krásny design. Ja som zvažovala pred mesiacom, že si práve tento nastavím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Natalie: Podle mě je blog.cz jedna velká spamovací skupina :D Na každém blogu je aspoň jeden komentář typu "skvělý blog, navštiv můj" a co teprve ta gramatika! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Pekný článok 8)
    Ja niekedy niektoré články či recenzie prebehnem len očami alebo kuknem len hodnotenie na konci či obídem anotáciu, životopis a také, ale je to len z nedostatku času. Takisto niektoré meme pozriem len zbežne, ale zvyknem komentovať všetko. Niekedy iba jednoduchou vetou, že "Aj ja by som chcela túto knihu". Alebo v recenziách na knihy, ktoré som už čítala, do komentára iba napíšem svoj názor a pozriem len to konečné hodnotenie, lebo proste dej a obsah knihy už poznám. Ak sa rozpíšem na tisíc riadkov, tak ma článok vážne zaujal a mám k tomu čo povedať.

    Ja chválim recenziu len ak som ju odslova doslova prečítala, že som nevynechala ani popis deja, lebo bloger ma aj tým dokáže zaujať.

    Pozriem sa rada na iné blogy, ale tiež nechápem, keď pod môj článok napíše niekto že "Dobre napísané, moja stránka je...". To je také trápne 8D Ak niekto k zmysluplnému komentáru priloží odkaz na svoj blog, veľmi rada sa naň pozriem. Ak nejakého komentujúceho nepoznám, kliknem na jeho prezývku a väčšinou tam je potom odkaz na blog, takže sa spätne pozriem a často sa k nim aj vraciam. Takto sa všetci proste spoznávame 8)

    V poslednom čase mám dosť veľa anonymov, ale s normálnymi komentármi, takže predpokladám, že je to len chyba neprihlásenia sa na Google, ale mne sa to ešte nestalo, ja sa ani neodhlasujem 8D Chvíľu som uvažovala, že dám blokovať anonymy, ale tých spamov nie je zase až tak veľa a vždy je to niečo zahraničné, takže len mažem a neriešim.

    Ten divný jazyk nenávidím! Stáva sa mi to hlavne v četovacích miestnostiach, na blogu ani nie, vďakabohu za to. Veľmi ma to ale irituje, nechápem význam celého toho nespisovného jazyka, niežeby sa decká učili písať a hovoriť spisovne, ešte ich médiá aj podporujú v tejto ohavnej skomolenine jazyka.

    Ja sa snažím odpovedať na všetky komentáre, ktoré dostanem a keď sa na niečo pýtam, tak si chodím naspäť pre odpoveď. Stane sa ale, že dostanem veľmi krátky a jednoduchý komentár, kde nedokážem ničím proste odpovedať, nemalo by to zmysel. Musím priznať, že niekedy sa mi zase nechce odpovedať 8D Príde mi upozornenie na mail, komentár si prečítam, ale som buď tak veľmi unavená alebo znudená, že nedokážem nič odpísať. Často si potom o pár dní na to spomeniem a spätne odpoviem. Ak ale niekto chváli moju recenziu alebo sa na niečo pýta, tak to určite odpoviem kedykoľvek.

    Práve pre tvoj posledný riadok článku komentujem a čítam tak veľa blogov. Každého to veľmi poteší a to ja viem veľmi dobre, u mňa je to rovnako 8)

    OdpovědětVymazat
  4. E_V_E: fíííha :D takový dlouhý komentář! Ani nevíš jakou jsi mi udělala radost! :) Tvé komentáře vždy potěší ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Pekný článok :).... mne je niekedy ťažko okomentovať recenziu dlhším komentárom... neviem prečo ale v iných komentoch sa viac rozpíšem. Práve nedávno som prehľadala celý blogger či sa niekde nedá nastaviť aby mi chodili upozornenie ak niekto odpovedá na môj komentár (žiaľ nenašla som :(). A k tým anonymom... tak úúúúplne najlepšie je ak ešte anonymovia kritizujúú... to už je fakt mimo, neviem prečo sa toľko ľudí bojí vysloviť svoj názor pod svojím menom... a ináč veľmi sa mi páčia tie tvoje nadpisy odstavcov, že je každý na inej strane :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nikee: Taky jsem hledala upozornění na odpovědi :/ jde to asi jenom na blogu.cz
    PS: děkuji :))

    OdpovědětVymazat
  7. Tiež sa mi v poslednej dobe stáva, že mám veľmi veľa anonymných komentárov. Myslím, že to sú väčšinou ľudia, ktorý na blog zablúdili len tan znenazdajky a chceli sa vyjadriť. To nič nemení na fakte, že ma hocijaký komentár poteší.

    Pravdou je aj to, že som v zaznamenala aj nárast spamov najmä pri recenzii na Draculu... ktohovie prečo. :-D

    Čo sa týka písomného prejavu, no to je pravda, niektorí ľudia - hlavne na blogu to bolo v móde - píšu komentáre v štýle: "skvelý článok. pozri sa prosím ku mne" a pokojne aj bez diakritiky či spôsobom ako uvádzať ty. Na takéto komentáre by som nereagovala (a ani v minulosti tomu nebolo inak), no ak si niekto dá námahu a napíše mi komentár k veci, tak sa idem pozrieť na jeho blog a určite mu aj ja zanechám nejaký. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. PS: Zabudla som povedať, že máš nádherný dessign. Neviem, či som to už hovorila, ale je to tak. ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Také bych chtěla znát někoho, kdo se zabývá tím prapodivným a mně neznámým jazykem :D A o to víc nepochopím, že někdo takhle podobně píše i přesto, že je mu více než patnáct let. Místo normálního v dvojité w, místo k písmenko q, zaměňování velkých a malých písmen...když to vidím, úplně šílím..:/
    souhlasím skoro se vším. I když musím podotknout, že i já občas napíši jen něco v podobě pár slov, protože nevím, co více říci. Ale jestliže článek stojí za to a já ho přečtu, proč bych neokomentovala tak, jak to cítím?:) Potěší to nejen autora článku, ale i mě, protože každý článek mi přeci něco dá, ať je sebevíc dokonalý nebo malinko horší...

    OdpovědětVymazat
  10. Simone: Já jsem zas měla spoustu spamů u nějakého článku o knize Zář od A.Adornetto :D. Bylo to děsný -.-
    Děkuji :))

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates