Social Icons

středa 13. září 2017

Co si přečíst, když #1




A máme tu první díl Co si přečíst, když... Celý tento projekt je můj nápad. Pokud se budete chtít někdo zapojit, není problém. Stačí okopírovat obrázek s odkazem na můj web. Potom bych vás ještě poprosila do komentářů napsat, že se také účastníte. Ráda bych totiž viděla vaše články a nové nápady :)

A o co vlastně jde?

Bude se jednat o takový (ne)pravidelný projekt. Ráda bych ho vydala aspoň jednou měsíčně. Každý článek bude pojednávat o určitém tématu. Navíc bude v každém článku doporučení 5-10 knih, které se tohoto tématu týkají a které byste si měli (mohli, neměli) určitě přečíst. ;) Téma může být jakékoliv, například - co si přečíst, když prší; co si přečíst, když vás zajímají upíři; co si přečíst, chcete-li se bát apod.

Cílem tohoto projektu je informovat o nových nebo méně známých knihách! Nejlépe takových, které nejsou v podvědomí čtenářů. Budu se snažit doporučit knihy (a poprosila bych i vás, pokud se do projektu zapojíte), které nejsou tak známé.

Pokud si nejste úplně jisti, o co v projektu jde, můžete se podívat, na tento první úvodní článek. Můžete i nemusíte psát na stejná témata. Vítám nové nápady a doporučení! :)



Já osobně jako první začnu s žánrem


UPÍŘI

Co si přečíst, když vás Twilight nebere...


1. Série Blood and Snow

Celá série je bohužel v angličtině, avšak velmi jednoduše se čte. Má 12 dílů a jedná se o příběh upíří Sněhurky. Kromě jablka tu tedy máme tesáky, spoustu krve a pár trpaslíků. Kniha není náročná jak na příběh tak vyprávění. Jednoduché strohé věty, přímá řeč a hloupější hlavní hrdinka.
  


2. Série Fat Vampire

Četla jsem pouze první díl, ale moc se mi líbil. Opět kniha bohužel v angličtině, ale také lehká na čtení. Vtipné, zaživné, skvělé. Vypráví o tlustém chlapíkovi, který se proti své vůli stal (tlustým) upírem. Už jste někdy viděli tlustého upíra? Jedná se tedy o příběh plný vtipných situací zabývající se otázkami, které žádná upíří kniha nezodpověděla.


3. Série Darren Shan

Co bych to byla za fanouška Darrena, kdybych ho nedala na seznam doporučených upířin? Moc lidí, kteří by měli rádi Darrena neznám, a tak ho doporučuji. I když se jedná pro četbu spíše pro děti, objevují se v ní i hororové prvky a Lartena, Steva, Kurdu, Evru a Darrena si prostě zamilujete!
Všech 12 dílů Ságy Darrena Shana vyšlo v češtině, dokonce i spin-off Série Larten Crepsley (Hroozley) u nakladatelství CooBoo.


4. Série I Vampire

Opět se jedná o knihu v angličtině, avšak velmi jednoduchou na čtení a dokonce i s obrázky! I Vampire je komiks o upírech odehrávající se v Gotham City. Můžete zde tedy narazit na Batmana, Van Helsinga, zombíky, upíry... vše co si dokážete představit. Ačkoliv se jedná o prapodivnou směsku, série I Vampire se mi líbila a určitě bych ji doporučila.


5. iDrakula

Tuto knihu rozhodně nemůžu vynechat. I když se řadí mezi ty opravdu méně povedené, jedno musím uznat, nápad je to vskutku geniální. Jak by vše vypadalo, kdyby Dracula používal telefony? Mina googlila upíry? Velké mínus je tu kromě chabého zpracování i velmi hovorový jazyk. Pokud nejste zrovna anglicky mluvící typ, knihu raději vynechte.


6. Upíři z Hollywoodu

Přiznám se, že jsem knihu nečetla, ale už dlouho leží v mé knihovně. V příběhu se pravidelně střídají dva protagonisté – detektiv Peter King, pracující pro oddělení vražd policie v Beverly Hills, a Ovsanna Mooreová, vlivná producentka, scenáristka a herečka hororových filmů v jedné osobě – a navíc vysoce postavená upírka.


7. Upíří žezlo

Upíří kniha z pera mladé české autorky mě nikterak neoslovila, ale i přesto jsem se rozhodla jsem ji sem zařadit. Někomu by se totiž líbit mohla, jelikož se jedná o klasickou upíří romanci, kde si dívka nemůže vybrat mezi dvěma muži. Kromě toho probíhá mezi upíry souboj o moc.


8. Série Larten Crepsley

Opět má oblíbená série od autora Darrena Shana. Tato série vypráví, co se stalo před hlavní sérií (viz. bod č.3). Pokud ovšem nechcete číst hlavní sérii, můžete tyto knihy číst i samostatně. Příběh vypráví o mladém upíru Lartenu Hroozleym, jeho cestě k upírům, upířímu generálovi a o bitvách s vampýry.


Doufám, že vás aspoň jedna kniha zaujala. Dejte mi do komentářů vědět jaká je vaše oblíbená upíří kniha. Čtete tento typ knih? :)





2 komentáře:

  1. Zajímavý projekt :-) Ráda bych se i zúčastnila, ale zrovna první téma upíři, s tím bych asi neuspěla. Četla jsem akorát ten Twilight, pak první dva díly VA a jinak nic, takže bych určitě nevěděla, jaké méně známé knihy doporučit. Tak si určitě počkám na pro mě lepší téma a ráda se zapojím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těší mě, že tě můj projekt zaujal, budu moc ráda, když se zúčastníš. Pokud tě nenapadají žádné "upíří knihy" nevadí :) Pokusím se v dalším díle vybrat nějaké lepší téma :)

      Vymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates