Social Icons

pátek 15. června 2012

Recenze: Demonata (1) - Lord lítosti

Autor: Darren Shan
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2010
Číslo vydání: 1. vydání
Počet stran: 168
Anotace: Nová série úspěšného irského autora Darrena Shana, na kterou již nedočkavě čekají spousty fanoušků, je konečně tady!
Grubbs Grady je docela normální teenager – tedy dokud jednoho dne nezjistí, že na jeho rodině spočívá prastará kletba. A když se poprvé setká s pánem démonů a jeho ďábelskými nohsledy, zjistí tři zásadní věci: svět je zvrácený, magie existuje  a démoni jsou skuteční!

Pár slov o autorovi:
Darren Shan je irský nejlépe prodávaný autor žánru fantasy a hororu.
Zpočátku pracoval televizní společnosti v Litmericku a pár let poté se rozhodl stát spisovatelem.V patnácti přišel jeho první úspěch, kdy vyhrál v soutěži o televizní  scénář s černou komedií nazývanou A Day in Morgue.Poté napsal první dětskou knihu Cirque Du Freak, což ho vyhouplo mezi nejlépe prodávané autory a tak začal ságu Darren Shan, kterou po pěti letech dokončil dvanáctou knihou. Po Darren Shanovi začal vydávat sérii Demonata.


*
Grubbs Grady je normální teenager, aspoň si to myslí. Své rodiče neustále zlobí, ale nejvíc svoji sestru. Jednou to narafičil tak, že se na ni vysypala krysí střeva, což Gret pořádně vyděsilo.
Jeho nejlepším přítelem se stane Billy, který si říká Bill-I, protože to zní víc drsňácky. Navíc si myslí, že Dervish, strýc Gradyho, je jeho otec. Je to ale pravda?Už výše  jsem se zmiňovala o Gradyho strýci Dervishovi, jež činí příběh záhadný a tajemný. Žije v odlehlém sídle poblíž malé vesnice Carcery Vall, kde bydlí sám. Občas ho navštěvuje Bill-I a učí ho tajným dovednostem.
*
Grubbs Grady je normální kluk, který nesnáší, když mu někdo říká Grubitshi.Žije společně s rodiči a svoji sestrou v malém domku. Jednoho dne se ale vše změní. Rodiče Grubsse posílají k tetě, protože jdou na balet a u toho by se Grubss nudil, ten ale ví, že není vše, jak se zdá. Večer tajně uteče zpátky domů, a jakmile otevře dveře, čeká ho šok. Jeho rodiče i sestra jsou mrtví, abych byla přesnější, spíše zmasakrování démony, jež si toto krveprolití velmi užívají. Teď se Grubss setkává tváří v tvář nejkrutějšímu a nejproradnějšímu démonovi všech dob - Lordu Lítosti. Démoni chtějí i Grubbse zabít, ale ten jim unikne skrz malý kočičí vchod do domu. Jak to dokázal? Na otázky ale není čas, policie vše vyšetřuje a Grubbs je jediná svědek. Nikdo mu ale nevěří, že jeho rodiče a sestru zabili démoni, a tak se dostává na psychiatrickou léčebnu, kde si ho po dlouhých měsících "mučení" vyzvedává strýc Dervish. Vše o démonech ví, i o Lordu Lítosti a slíbí Grubbsovi, že mu pomůže.
Proč museli jeho rodiče a sestra zemřít? A co je vlastně tajemný strýc Dervish zač? Jak tohle dopadne?
*
Knihu jsem si vlastně vybrala podle obalu (ano soudila jsem knihu podle obalu). Vlk trhající něčí kosti na cucky na červeném pozadí slibuje opravdu hororový zážitek a autor mě nezklamal.
*

Kniha má poutavý děj a rychlý spád. Když jsem si myslela, že jsem nad autorem vyzrála a vím, jak vše dopadne, mile mě překvapil. Objevila se nějaká nečekaná zápletka a děj se začal ubírat úplně jiným směrem. Toto se mi na Darrenových knížkách líbí, nikdy nevíte, co přijde a tím se stává příběh velmi napínavý a poutavý.
*
Darrenovy knihy bych mohla vychvalovat do nekonečně, protože jde podle mě o jednoho z nejlepších autorů fantasy-hororových knih.
*
Za Demonatu dávám 5/5

3 komentáře:

  1. Tuto knížku plánuji číst asi už dobrý rok :D No asi se už k tomu budu muset dohrabat :)

    OdpovědětVymazat
  2. od Dareena Shana jsem už pár knih četla, a tak zkusím i tuhle

    OdpovědětVymazat
  3. Darrena Shana jako spisovatele mám hrozně ráda. Vlastním skoro celou jeho sérii o Darrenu Shanovi :DDD Na Demonatu se těším delší dobu.

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates