Social Icons

čtvrtek 30. srpna 2012

Rychlé ohlédnutí se zpět

Prázdniny už pomalu končí, to musíte uznat, ale co všechno jsme za celé prázdniny stihli?

Já jsem se například naučila pořádně hrát na klavír (konečně :D), jezdila jsem s kamarádkou na kole (denně asi 10km, protože budeme mít novou učitelku tělocviku a já se bojím, že bych mohla dostat z tělocviku 2 :D, protože v běhu zrovna nevynikám), poslala jsem dopis do Irska (Darrenovi, který zatím neodepsal a asi to bude tím, že je zrovna na autogramiádě v Londýně :D) a přečetla jsem pár dobrých i špatných knih. Teď vám všechny představím i ty, na které jsem nenapsala recenzi ;)


Název: Demonata - Démon a zloděj (2)
Autor: Darren Shan
Můj názor: Darren je můj oblíbený spisovatel :D docela mě zarazilo, že dost lidí ho nezná a tak nejspíš v budoucnu přibude nějaký ten článek o něm ;)
Bodové hodnocení:  5/5


*
Název: Demonata - Massagre (3)
Autor: Darren Shan
Můj názor: Demonatu jsem si zamilovala a tak jsem si přečtla  3 díl a moc se těším na 4 :D
Bodové hodnocení: 5/5 Demonatu prostě miluju :)


*
Název: Smečka - Smečka (1)
Autor: Andera Cremer
Můj názor: Smečka je docela  zajímavá kniha, protože ukazuje vlkodlaky v úplně jiném světle. Nepřeměnují se jenom o úplňku, nýbrž kdy chtějí a dokonce jim zůstane i oblečení. První díl se mi líbil, ale ne tak moc jako druhý, který byl podle mě skvělý ;)
Bodové hodnocení: 3/5

*
Název: Sága Lartena Crepsleyho - Zrození zabijáka (1)
Autor: Darren Shan (opět :D)
Můj názor: Ptáte se kdo je Larten? Podle mě jeden z nejlepších upírů. Byla jsem šťastná, když jsem držela v ruce knihu jenom o něm :D I když byla v angličtině, myslím si, že jsem to zvládla celkem dobře ;)
Bodové hodnocení: 5/5

*



Název: Odkaz dračích jezdců - Eragon
Autor: Christopher Paolini
Můj názor: Proč jsem jenom byla tak hloupá a Eragona si nepřečetla dřív? Kniha se mi moc líbila a byla o hodně lepší než film!
Bodové hodnocení: 5/5


*



Název: Percy Jackson - Zloděj blesku (1)
Autor: Rick Riordan
Můj názor: Další kniha, kterou jsem nečetla jenom kvůli tomu, že jsem viděla film. Proč jsem si ji sakra nepřečetla dřív?
Bodové hodnocení: 4/5

*
Název: Nesmrtelní - Napořád (1)
Autor: Alyson Nöel
Můj názor: U této knihy jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet. Podle mě byla tahle kniha tak trošku omyl a moc se nepovedla. Jediné plus je Eveřino vnímání aur a místy zajímavý (opravdu jenom místy!) příběh.
Bodové hodnocení: 2/5


*

Název: Dokonalý pár - Dokonalý pár (1)
Autor: Ally Condie
Můj názor: Doteď nevím, co si mám o knize myslet. Většina bloggerů ji označuje jako jednu z nejlepších dystopií hned po Hunger games, ale mě kniha nějak neoslovila. Spíš mě nudila a podle mě je to takový lepší průměr.
Bodové hodnocení: 3,5/5


*

Název: Stopy hrůzy - Královna plesu (12)
Autor: R.L.Stine
Můj názor: Na knihu jsem natrefila náhodou v knihovně a zalíbila se mi anotace, že vrah vyvražďuje všechny kandidátky na královnu plesu. Protože jsem měla zrovna chuť na nějakou tu detektivku, knihu jsem si půjčila a doma se dala do čtení. Název Stopy hrůzy má svůj pádný důvod. 
Většina děje se odehrává když je bouřka, to by ale nebylo tak hrozné, kdyby zrovna ten den, co jsem si knihu četla nezačala bouřka taky. Všechny oběti byly nalezeny ubodané ve svém pokoji a já jsem si taky četla u sebe v pokoji... Docela jsem se bála :D
Bodové hodnocení: 5/5 a právem! :)

*
Název: Stopy hrůzy - Polibky smrti (18)
Autor: R.L.Stine
Můj názor: Tak moc se mi zalíbil předchozí díl, že jsem si půjčila další detektivku od tohoto autora, tentokrát s nádechem fantasy - o upírech. Kniha byla velmi zajímavá obzvlášť proto, že jeden upír nepozná druhého a umí se měnit v netopýry :D. Nádech hororu tu ovšem byl a kniha byla strašidelná i vtipná zároveň :D
Bodové hodnocení: 5/5 asi mám dalšího oblíbeného autora ;)


*
Název: Stopy hrůzy - Letní msta (13)
Autor: R.L.Stine
Můj názor: Nakonec jsem se rozhodla, že si přečtu všechny díly - Stopy hrůzy. A tak jsem si vypůjčila i knihu Letní msta, která má velmi zajímavý námět. V letním táboře se stane pár nehod - spadne skříň na vedoucího, zřítí se postele... Při těchto nehodách nebyl naštěstí nikdo zraněn, ale pachatel nechává na všech místech červené pírko. Kdo chce zničit celý tábor?
Kniha se mi líbila, ale už v polovině knihy jsem věděla, kdo je onen zločinec...
Bodové hodnocení: 3/5 - tohle bylo trošku slabší...


*
Název: Smečka - Vzpoura (2)
Autor: Andrea Cremer
Můj názor: Tento díl byl o mnohem mnohem lepší, než první. Vůbec jsem se u něj nenudila a byl opravdu napínavý :)
Bodové hodnocení: 5/5 - zlepšení ;)


*


Název: Stopy hrůzy - Zadání jsi mrtvý (19)
Autor: R.L.Stine
Můj názor: Další díl jsem si vybrala podle názvu - Zadání jsi mrtvý,který je už sám o sobě dost strašidelný. Dva kluci vyhecují Skipa, aby šel zavěsit do strašidelného domu na trám šátek. Skip je další den nalezen v tomto domě mrtvý. Skipova dívka Lisa je z celé záležitosti velmi smutná a je přesvědčena o tom, že to nebyla nehoda.
Příběh se mi líbil, ale občas jsem se v něm ztrácela. Jinak skvěle promyšlené.
Bodové hodnocení: 4/5

*

Název: Moderní čarodějka v éře Vodnáře
Autor: Alena Horáková
Můj názor: Nejedná se o příběh čarodějky, pouze o návod, jak se jí stát! Kniha je vcelku zajímavá, obsahuje různé rady a návody.
Bodové hodnocení: 4/5

*



Název: Stopy hrůzy - Mr.Popularity (8)
Autor: Nicholas Adams
Můj názor: Brad, nejpopulárnější kluk na škole, je posedlý. Už jenom tahle věta je dost strašidelná co? :D
Vnitřní hlas mu říká co má a co nemá dělat. Díky svému vnitřnímu hlasu zabil i svoji expřítelkyni. Cassie je do Brada zamilovaná, ale netuší, že Brad má jenom jedinou zálibu - vraždění.
Bodové hodnocení: 3/5 - tohle byl docela slabý díl, i když zní anotace vcelku strašidelně, kniha strašidelná není. Závěr i samotné rozuzlení knihy je docela překvapivé, ale ne děsivé.

*

Název: Banánové rybičky
Autor: Halina Pawlowská
Můj názor: Knihu jsem původně přinesla mamce, protože obsahovala návod jak přežít pubertu svých dětí. Nakonec jsem si knížku nechala pro sebe :D a přečetla jsem si ji. A podle mě je kniha výborná. Hodně jsem se u ní nasmála a i poučila :D Autorka všechny rady prokládá osobními veselými historkami.
Jsou zde návody jak přežít nevěru, nakupování, školu i trapas ;)
Bodové hodnocení: 5/5 - to si kniha opravdu zaslouží ;)

*

Název: Proroctví sester - Proroctví sester (1)
Autor: Michelle Zink
Můj názor: Kniha byla vcelku nudná. Jediné plus je v tom, že námět je docela originální a... už ani nevím, co bych k ní dodala.
Bodové hodnocení: 3/5 - jsem ráda za český překlad a popis prostředí (19.století) je dobrý.


*

Název: Hunger games - Vražedná pomsta (2)
Autor: Suzanne Collins
Můj názor: Kdo by neznal Hunger games? Myslím, že sem nemusím ani nic psát a dát rovnou plný počet bodů :D
Bodové hodnocení: 5/5 - kniha je naprosto úžasná ;)


*


Název: Stopy hrůzy - Tajemství mrtvého muže (20)
Můj názor: Tad a Samantha se společně se svojí třídou vypravili do tajemného města Kittredge, kde podle legendy straší. Tad se Samanthou zde uvidí skutečné duchy i ducha bandity, který ve městě ukryl ztracený poklad. Tohle byl zatím nejslabší díl z Stop hrůz. Nuda, nic moc, nebylo to ani strašidelné.
Bodové hodnocení: 2/5

*

Název: Čarodění - Čaroplutí (2)
Autor: Michael Moloy
Můj názor: Ani nevím, jak jsem se ke knize dostala. Doma mi leží na poličce už dlouho. Rodiče mi ji koupili když mi bylo myslím že deset. A konečně jsem si ji přečetla :D
Hned jak jsem knihu vzala do ruky jsem si všimla, že mám pouze druhý díl. Což mi ale nevadilo, protože jsem se v knize lehce orientovala.
Bylo vidět, že kniha je určena mladším čtenářům a i když měla působit strašidelně, nebylo tomu tak. V knize jsou světlé a tmavé čarodějnice, které mezi sebou bojují. Temné čarodějnice byly ale poraženy, ale zlý Vlkomor se nespokojil s prohrou a unesl budoucí ženu velmistra světlý čarodějnic do minulosti.
Bodové hodnocení: 3/5 - ale šlo to...

*

Název: Hunger games - Síla vzdoru (3)
Autor: Suzanne Collins
Můj názor: Závěr celé trilogie Hunger games mě mile překvapil. Překvapila mě i smrt mnoha postav, čímž mě autorka trošku naštvala, ale vynahradila to pěkným koncem ;)
Bodové hodnocení: 5/5 - jako bych mohla dát méně... :D


*

Název: Vampýrská akademie (1)
Autor: Richelle Mead
Můj názor: Já se do VA prostě zamilovala. Dimtrij je nejlepší upír a vy si říkejte co chcete :D :P
Bodové hodnocení: 5/5


*


Název: Upírská střední - Prvák (1)
Autor: Douglas Rees
Můj názor: Od knihy jsem čekala trošku víc, ale vcelku se mi líbila. Je to taková jednoduchá oddechovka.
Bodové hodnocení: 4/5 - upíři se bojí vody ;)


*


Název: Čarodějnice z Hex Hall - Čarodějnice z Hex Hall (1)
Autor: Rachel Hawkins
Můj názor: Knih se mi velmi líbila. I když se mi nelíbil Archer (pro některé opravdu šok :D), byla kniha vtipná, tajemná a já dlouho přemýšlela, kdo je ten, co se snaží zavraždit studenty na škole...
Bodové hodnocení: 4/5




*


Pokud jste to dočetli až sem tak vám gratuluji. Za odměnu si můžete pustit písničku, kterou jsem se naučila dneska na klavír ;) :D A dole v komentářích se můžete pochlubit knihou, která vás o prázdninách opravdu zaujala.


 (aby bylo jasno, na to videu nejsem jááá :D)

3 komentáře:

  1. No páni :O ty jsi ale knihomol. Moc super! :) Já se na kolo přes léto vůbec nedostala a ten klavír ti závidím. Chvilku jsem hrála na klávesy, ale nevydrželo mi to...

    OdpovědětVymazat
  2. No... přečetly jsme toho asi tak stejně. Akorát, že ty jsi psala recenze, já jsem na to prostě moc líná :D Dyť víš :D
    No a zlato, dovol, abych tě upozornila, že Dimitri není upír :DD
    Jinak tě obdivuju za to Matched a Hex Hall, tyhle dvě knížky prostě nějak nezvládám přečíst.
    No a já jsem trávila prázdniny s knížkama od Sherrilyn Kenyon. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vím :D
      cože? :O to je jedno :D žije v upířím světě = upír :DD
      Matched... než jsem to přečetla.. docela dlouho :D ze začátku to bylo takový divný :D ale pak se to dá :D
      Hex Hall se mi moc líbí :)
      Sherrilyn Kenyon neznám... :D

      Vymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates