Social Icons

středa 19. června 2013

RC: Recenze: Zákon smečky

Vlčí pramen - Zákon smečky (2)
Autor: Nancy Holder a Debbie Viguié
Nakladatelství: Alpress
Počet stran: 304
Rok vydání: 2013
AnotaceKrátce poté, co Katelyn v lese napadl vlk, dívka si na sobě všimne podivných změn a zanedlouho pochopí, že teď v krvi ponese prokletou stopu vlkodlaků. Záhadná rodina Fennerů přísahá, že nikdo z nich Katelyn nezranil. Existuje jediné vysvětlení – v hlubokých lesích přebývá ještě něco jiného. Navíc se díky této změně vyostřuje její vztah k Trickovi a Justinovi.
Nancy Holder
Pár slov o autorkáchNancy Holder je americká spisovatelka a autorka několika románů, včetně mnoha
Debbie Viguie
tie-knih založených na televizním seriálu Buffy přemožitelka upírů. Také píše beletrii týkající se několika dalších sci-fi a fantasy, včetně Anděla a Smallville.

Debbie Viguié je velmi úspěšná autorka více než tuctu románů včetně série Wicked a nové Křížové výpravy. Je také spoluautorem knihy Vlčí pramen: Proměna s Nancy Holder. Debbie se věnovala také převyprávění pohádek, její poslední byly Fialové oči, vyprávěla o Princezně na hrášku. (zdroj, zdroj)
ISBN 978-80-7466-192-1
Děkuji nakladatelství Alpress za poskytnutí recenzního výtisku.

*
Opět se setkáváme s hlavní hrdinkou Katelyn, nyní čerstvě proměněnou ve vlkodlaka. Její nejlepší kamarádka Cordelie, kterou později otec vyhnal za porušení pravidel, ani sama Katelyn netuší, kdo ji pokousal. Rodina Fennerů přísahá, že nikdo z jejich smečky nic neprovedl. Proto se Kat ocitá ve smečce na nejnižší možné pozici, jako vyděděnec, člověk, který nemá žádná práva.
zdroj
Nesmím zapomenout na Tricka, Katelynina nejlepšího lidského přítele, který by chtěl být víc než jenom kamarád. Dalším zájemcem je i zasnoubený člen smečky Justin. Ten se totiž zasnoubil pouze kvůli rozšíření a posílení vlkodlaků, ale jeho srdce bije pro Kat. Koho si nakonec vybere?
*
Justin začne Kat učit boji, novým dovednostem a také chování vůči ostatním členům její nové smečky. Kat se dál snaží zjistit, co před ní Fennerovi tají, proto se vloupe do jejich sídla, kde v Cordelininém pokoji objeví zakázanou knihu. V knize objeví tajné informace o stříbrném dolu i pekelném psu, ze kterého měla
Cordelie velký strach. Je možné, že Kat pokousal pekelný pes?
Ze školy navíc zmizí učitel zajímající se o záhadné stříbrné doly. Aby toho nebylo málo, Cordelie se i přes zákaz snaží s Kat spojit a vysvětlit jí svou tíživou situaci. Vztah mezi Kat a chlapci se začne vyostřovat. Koho si vybere? Odhalí tajemství o pekelném psovi? Proč je vůči stříbru jako jediná imunní?
*
zdroj
Kat se od minulého dílu vůbec nezměnila. Stále je to ta drzá holka, zoufalá ze smrti své matky, žijící někde v zapadákově se svým dědou navíc zamilovaná do dvou kluků zároveň. V tomto díle se snaží více dospět, řešit složitější problémy a také začíná pomalu zjišťovat, co se doopravdy stalo s jejím otcem.
Kat je průměrná hlavní hrdinka, i když mi vadilo, že se místy chovala jako super hrdina s obří výhodou a o pár stránek dál se třásla strachy, aby brzo neumřela.
V prvním dílu se mi více líbil Justin, ale po přečtení tohoto, měním názor. Justin se mi zdá jako naprostý sobec, ke Kat se jednoduše nehodí. Jeho chování bylo místy na facku a neskutečně mě otravovalo.
*
Jazyk i způsob podání příběhu se mi líbí, protože autorky umí vše dobře popsat a vylíčit. Občas se v knize objevily nudné části, kdy Kat zdlouhavě přemýšlela, co má udělat nebo koho si vybrat.
zdroj
*
Děj knihy mě hodně překvapil. Tolik zápletek, nečekaných zvratů a odhalení jsem nečekala. I závěrečná bitva byla skvělá. Jediné, co mi strašně moc vadilo, bylo to, že autorky ukončily knihu v nejlepší a nejnapínavější části. Co to je? Kde je pokračování? Já chci další díl! :)
*
4/5
*
Katelyn padla na kolena.
A pak to monstrum zaútočilo.

(str. 303)
Ještě jednou děkuji nakladatelství Alpress za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde, na stránkách nakladatelství.

1 komentář:

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates