Social Icons

čtvrtek 9. srpna 2012

Recenze: Smečka (2) - Vzpoura


Autor: Andrea Cremer
Rok vydání: 2011
Číslo vydání: 1. vydání
Počet stran: 352
Nakladatelství: Knižní klub
Žánr: Fantasy, Young-adult, Romantika, Vlkodlaci
Anotace: Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná… Druhý díl celosvětově úspěšné akční, romantické fantasy trilogie Smečka.
*
Knihu jsem se rozhodla přečíst, kvůli tomu, že první díl skončil velmi napínavě, a já byla zvědavá, jak všechno dopadne.
*
Lži, krev a smrt. Byl náš život vůbec něco jiného?
*
Druhý díl začíná tím, že se Calla probudí u Hledačů, odvěkých nepřátel Ochránců. Ze začátku je velmi vystrašená, ale vůdce Hledačů Monroe ji nabízí spojenectví, Calla přijme, protože chce zachránit svoji smečku. Hledači potřebují Shaye, který je Scion, a Callu, která přivede na jejich stranu její smečku. Díky spojenectví se seznámí s Connorem, Ethanem, Lidyi, Silasem, Anikou, Ariadne a Aidne. Také se dozvídá spoustu nových věcí. Společně s Connorem, Adnou, Ethanem a Lidyi vydají do Vailu. Něco se ale změnilo. Začíná jí být jasné, že vůdce Baneů na ně čekal, a to znamená, že její smečka je v ohrožení, a obzvláště Ren, který se jí a Shaye snažil chránit. 
*
Co se to ze mě stalo? Jsem slabá, protože miluju Shaye?
*
Akce, akce a žádný nudný děj! Tak bych knihu popsala. Ano, občas zde byly nudné pasáže, kdy Hledači vysvětlovali Calle dějiny a krutost Ochránců, ale oproti prvnímu dílu zde bylo více bojů a zvratů.
*
Vše, co jste si pamatovali z prvního dílu, zapomeňte! Calla vysvětlovala Shayovi jak vznikli první Ochránci a spoustu dalších věcí, většina z toho je ale lež! Hledači jsou ve skutečnosti krutí a Calla se dozvídá další věci, které Ochránci zatajili, nebo překroutili.
*
Kdo se mi nejvíc líbil? Connor! Díky jeho skvělým pohotovým hláškám. Connor je prostě úžasný, všechny jeho hlášky byly vtipné a já se u nich musela smát. Oblíbila jsem si i Adne, i když jsem ji ze začátku neměla ráda, protože jsem si myslela, že se jí líbí Shay a další milostný trojúhelník by se mi v knize opravdu nelíbil.
*
Části, kde se Calla rozhodovala, jestli miluje Shaye nebo Rena, mi občas vadily, ačkoliv ji docela chápu. Pořád cítí jistou vinu, protože opustila Rena před oltářem a neví, co se s ním stalo. Stále má jeho prsten, prohlíží si ho a přemýšlí. Mučili ho snad? Prozradil jim Ren něco? Miluje ho?
*
Renův smích, jeho tvář, doteky. Že miluju Shaye, jsem si přiznala, teprve když hrozilo, že ho ztratím. Teď hrozí nebezpečí Renovi. Souvisí snad potřeba zachránit ho taky s láskou?
*
Druhý díl knihy se mi líbil více než první. Bylo zde více akce a napětí. Autorka mě napínala celou dobu a já knihu četla se zatajeným dechem. Moc se mi líbilo, že autorka dokázala konec příběhu dobře zamotat i zakončit. Samotný závěr knihy se mi moc líbil a těším se na další díl.
*
3,5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates