Social Icons

pondělí 28. ledna 2013

Vychází únor 2013


Brzy přijde únor a s ním skvělé knihy :)


Temný plamen (Nesmrtelní 4)

Autor: Alyson Noël
Nakladatelství: Argo
Datum: 28.2
Anotace: Také ve čtvrtém dílu série Nesmrtelní se Ever potýká s úskoky svého úhlavního nepřítele, bezcharakterního Romana. Když se jeho vinou hrdinčina nejlepší kamarádka Haven ocitla na pokraji smrti, Ever jí dala napít elixíru nesmrtelnosti. Zachráněná Haven je však teď natolik opojena svými nečekaně nabytými schopnostmi, že svým lehkovážným chováním ohrožuje všechny Nesmrtelné.
Ever se ji proto ze všech sil snaží přivést k rozumu. Zároveň dál hledá způsob, jak zlomit Romanovu kletbu, která jí a Damenovi zapovídá jakýkoli vzájemný tělesný kontakt. Když se Ever nakonec odhodlá k riskantnímu magickému rituálu, netuší, že dává v sázku sebe, své přátelství s Haven i lásku k Damenovi....
*
Dar vlka

Autor
: Ann Rice
Nakladatelství: Baronet
Datum: 13.2
Anotace: Nový svět – moderní, přitažlivý, plný špičkových technologií – a uprostřed něj příběh tak starý a přesvědčivý, jako samotná historie: stvoření vlkodlaka, přepracované a znovu sepsané Annou Riceovou, vypravěčkou fascinujících příběhů a čarodějkou, která dokáže vytvořit neobyčejné světy.
Mladý reportér nedávno zaměstnaný u San Francisco Observer. Starší žena, vítající jej v majestátním rodinném domě. On tam přijel psát článek. Ona chce urychleně prodat onen dům. Náhodné setkání mezi dvěma naprosto odlišnými lidmi. Idylická noc – přerušená tragickou událostí – mladý muž je bezdůvodně napaden, pokousán šelmou, ze které díky tmě spatří pouze obrys. Brutální epizoda děsivým způsobem změní Reubenovi celý život. Mladý muž je lapen v extázi a v hrůze, snaží se přijmout, čím se stal, a obává se budoucnosti. Zároveň ho ale vlčí dar nesmírně vzrušuje.
Odolává potěšení a vlčí divokosti… zároveň získal silný smysl pro dobro. Na stopě mu jsou vládní složky, média a vědci (důkazy plynoucí z DNA ohrožují jeho dvojí život). Potkává opravdovou lásku a přemýšlí nad stále se vynořujícími otázkami týkající se jeho nové existence: Proč a jak tenhle dar získal? Jaký doopravdy je? Co znamená ona tajemná
posedlost dobrem? A jsou tu další takoví jako on – strážci, kteří jako oko v hlavě střeží prastará tajemství a znalosti z alchymie? Během hledání cesty, jež by spasila jeho duši, prožíváním situací, ve kterých musí čelit pokušení, si začíná uvědomovat, že se stává obojím -  člověkem i vlkem.
*
Brány pekel

Autor: F.R.Talis
Nakladatelství: Baronet
Datum: 20.2
Anotace: Když ambiciózní lékař Paul Clément odjíždí pracovat do misijní nemocnice na ostrově Saint Sébastien, sní o tom, že objeví lék na tropické nemoci. Místo toho se však ocitá v kraji, kde je magie a čarodějnictví způsobem života. Poté, co se stane svědkem rituální vraždy jednoho mladého muže, jenž je prohlášen za živého mrtvého, je mu zapovězeno mluvit o tom, co spatřil. Vrací se zpět do civilizovaného světa, ale temné tajemství si nese s sebou. Je možné, že mocné starověké zlo, které nelze zničit, může za jistých okolností ze světa mrtvých vstupovat do světa živých?
*
Dívej se, jak umírám

Autor: Erica Spindler
Nakladatelství: Baronet
Datum: 13.2
Anotace: Několik Několik let po ničení města New Orleans uragánem Katrina...
Napínavý příběh začíná v klášteře Milosrdných sester, kde došlo k vraždě kněze, související s vandalským poničením vitrážového okna s portrétem Marie Magdaleny. Okno bylo čerstvě restaurováno sklenářským ateliérem Miry Gallierové, vdovy po muži, který zemřel během řádění Katriny.
Během následujících dní dojde ve městě New Orleans k několika vraždám, které mají jeden společný průsečík: všechny se vztahují k osobě Miry Gallierové. Ta navíc nabývá přesvědčení, že její zemřelý muž žije, že se jí ozývá a hodlá se k ní vrátit. Proti této představě bojuje jeho i její někdejší dobrý přítel, který ji – jak nakonec sám přizná – dávno miluje a jen kvůli  přátelství s jejím manželem tento cit tvrdě potlačil.
V sérii vražd se ocitne v podezření několik osob z okolí Miry Gallierové. Jen ten jeden, který všechny vraždy spáchal, nepřichází vůbec v úvahu až do úplného závěru příběhu.
*
Alchymie věčnosti (Inkarnace 2)

Autor: Avery Williams
Nakladatelství: CooBoo
Datum: 11.2
Anotace: Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší…
*
Zasvěcená (Nadpozemská 2)

Autor:
Cynthia Hand
Nakladatelství: CooBoo
Datum: 4.2
Anotace: Celé měsíce se Clara připravovala, aby naplnila své poslání. Ale nic ji nedokázalo připravit na volbu, kterou musela učinit ten osudový den. A zjistila, že být částečně anděl není tak jednoduché, jak si myslela.
Nyní, rozpolcená mezi láskou k Tuckerovi a komplikovaným vztahem k osudem předurčenému Christianovi, se Clara musí vypořádat s šokujícím odhalením: Někdo, koho miluje, zemře během několika měsíců. Budoucnost je nejistá a komplikovaná a jedinou věcí, kterou ví jistě, je, že vše spalující oheň byl jen začátek.
*
Zrození zabijáka (Sága Lartena Hroozleyho 1)

Autor: Darren Shan
Nakladatelství: CooBoo
Datum: 18.2
Anotace: Larten Hroozley tvrdě pracuje už od osmi let v továrně na hedvábí, kde musí spolu se svým bratrancem snášet násilnické chování předáka Traze. Když se Traz jednoho dne zase rozvzteklí a napadne Lartenova bratrance Vura, Larten se neudrží a bratrance začne bránit. Hrůzný konflikt ukončí předákova smrt. A Larten, který Traze zabil, musí urychleně zmizet. Na útěku se kvůli nepřízni počasí rozhodne schovat na hřbitově a přenocovat v kryptě. Tam narazí na záhadného Sebu Nila, který mu nabídne, aby se stal upířím pomocníkem. A protože Larten už nemá co ztratit, Sebovu nabídku přijme.
*
Zelená jako smaragd (Drahokamy 3)

Autor: Kerstin Gier
Nakladatelství: CooBoo
Datum: 18.2
Anotace: Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)
*
Prožila jsem něco neuvěřitelného

Autor: Věra Řeháčková
Nakladatelství: CooBoo
Datum: 11.2
Anotace: Do čtrnácti let byla Lenka zamindrákovaná – mizerný školní prospěch, špatné rodinné podmínky, lupénka. Změna v jejím životě nastala, když její kožní nemoc příbuzná Nina vyléčila pomocí kamene šungitu. Lenka se s Ninou a její rodinou rozjede do daleké Karélie vzácný kámen hledat. V drsné přírodě nedaleko severního polárního kruhu Lenka zažívá nebezpečná dobrodružství i poznání svých nejen léčitelských schopností. Kromě nevšedních zážitků se v nehostinné chladné krajině setká s něčím, co naprosto nečekala: s první láskou.
*
Zrada (Román o prázdné rakvi 2)

Autor: Gregg Olsen
Nakladatelství: Fortuna Libri
Vychází: únor
Anotace: Stalo se to velice rychle, jak už to u tak strašných věcí bývá. K Olivii se přiblížila čepel nože a zapíchla se jí do hrdla. Prudce a zuřivě. A jen vrah mohl vnímat ironii jejích posledních slov: Teče mi krev!
Když na večírku kdosi ubodá Olivii Grantovou, studentku, která přijela na výměnný pobyt, obvinění se městečkem Port Gamble šíří rychleji než nejpopulárnější zprávy na Twitteru. Skoro všichni ukazují prstem na Briannu, již mnozí pokládají za falešnici a jejího přítele Drewa. Čisté svědomí však nemá ani Beth Leeová, samotářka, u níž Olivia bydlela. Bethiny nejlepší přítelkyně Hayley a Taylor Ryanovy se pokusí její jméno očistit, přitom však objeví hustou pavučinu šokujících tajemství.
*
Spoutaná

Autor: Sylvia Day
Datum: únor
Nakladatelství: Fortuna Libri
Anotace: Je stále přitažlivější, víc sexy než kdykoli dřív…
Očekávaná druhá kniha z erotické trilogie Crossfire pokračuje dalšími osudy Evy a Gideona z Obnažené, podle New York Times „EROTICKÁ ROMANCE, která vám nesmí chybět“ (Romance Novel News).
Poddávám se jeho spalující vášni, která mě ničí, ale nedokážu od něho odejít. Žárlím a on mě prosí, abych mu věřila. Jsem k němu připoutána neviditelnými řetězy a nedorozumění, které mezi námi vzniká, protože jsme byli oba v minulosti poznamenáni bolestí, mě trhá srdce ve dví. Někde hluboko v duši ale vím, že my dva patříme k sobě…
*
Rváč

Autor: Leonard Nail
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum: únor
Anotace: Sedmnáctiletý Londýňan Finn Maguire je dyslektik se záznamem v rejstříku trestů. Žije se svým nevlastním otcem, neúspěšným hercem a živí se jako prodavač v restauraci s rychlým občerstvením.
Finnovi se ve vteřině obrátí celý život naruby, když jednoho dne najde svého otce brutálně zavražděného. Najednou je na všechno sám. Policie ho považuje za hlavního podezřelého, a tak musí svést souboj s časem, aby očistil své jméno a zjistil, kdo a proč otce zabil. Odpovědi hledá v nemilosrdné džungli londýnského podsvětí, odhaluje temná tajemství a zjišťuje, že člověka dokážou nejvíce ranit ti, kterým věří...
*
Rozpolcení (Dědička 2)

Autor: Amanda Hocking
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum: leden/únor
Anotace: Obětuje Wendy pravou lásku pro záchranu přátel?
Když Wendy Everlyová objeví pravdu o svém původu, dojde jí, že její život už nikdy nebude takový jako předtím. Stále však přicházejí nová a nová překvapení.
Dozvídá se, že její spojení s Vittrou je velice úzké, užší než si kdy dokázala představit, a že Vittra se nezastaví před ničím, aby ji získala na svou stranu. Pokud Wendy dokáže ovládnout své schopnosti a pokud se provdá za stejně mocného Trylla, jako je ona sama, bude mít moc ochránit Trylly před válkou s Vittrou. To pro ni však znamená, že se musí navždy vzdát Finna, svého milovaného ochránce, a že musí zapomenout i na Lokiho, okouzlujícího markýze z Vittry.
Je rozpolcená mezi svými vlastními touhami a potřebami lidu, mezi láskou a povinností. Wendy se musí rozhodnout, kterou cestou se vydá. Pokud se rozhodne špatně, může ztratit vše a každého, na kom jí záleží, v obou jejích světech.
*
Osud (Křídla 4)

Autor: Aprilynne Pike
Nakladatelství: Fortuna Libri
Datum: leden/únor
Anotace: Ve třech svazcích (KřídlaKouzleníIluze) jsme sledovali dramatické osudy neobyčejné dívky Laurel. Víla, která vyrostla a dospěla ve světě lidí a našla zde skutečného přítele, nemůže zpřetrhat svazky s rodným Avalonem – zvlášť když vílí říši hrozí smrtelné nebezpečí. Laurel a Tamani jsou připraveni postavit se na odpor silám zla a Avalon ubránit. Naštěstí v tom nejsou sami, na pomoc jim přichází David a další věrní přátelé. Jejich odvaha sehraje v boji významnou roli. Podaří se Laurel a jejím přátelům zachránit Avalon? Komu dá Laurel nakonec přednost – Davidovi, nebo Tamanimu? Závěrečný díl série přináší dramatické rozuzlení celého příběhu.
*
Rozesmátá mrtvola (Anita Blake 2) – 2. vydání

Autor: Laurell K.Hamilton
Nakladatelství: Epocha
Datum: únor
Anotace: Pověst mocné oživovatelky přivádí za Anitou lidi s nejpodivnějšími požadavky, ale někdy ani ona nic nezmůže bez oběti, která by byla příliš vysoká. Jenže vysvětlujte to arogantnímu milionáři, který si myslí, že si za peníze může koupit kohokoli – nebo beztrestně sáhnout k tvrdším přesvědčovacím metodám.
Na Anitu však neplatí ani násilí, zvlášť když je společně s policií na stopě záhadné vraždící zombii, která terorizuje poklidné předměstí, a člověku, který ji stvořil. Co jsou pěsti a pistole proti moci, jež povolává mrtvé z hrobů a dokáže zabíjet i na dálku? Moci, jež ani samotné Anitě není tak docela cizí…
*
Deklarace smrti (Deklarace 1)

Autor: Gemma Malley
Nakladatelství: Fragment
Datum: 5.2
Anotace: Velká Británie, rok 2140.
Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika - největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace - každý obyvatel může mít jen jedno dítě... Kdo zákony poruší, bude potrestán.
Patnáctiletá Anna se narodila rodičům, kteří měli dvě děti. Nyní je označována za "Přebytečnou". Jaký život ji čeká? Dokáže se vyrovnat se svým osudem vyděděnce?
*
Úkryt (Stefanovy deníky 5)

Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Datum: 6.2
Anotace: Propadli jste zcela Upířím deníkům? Stefanovy deníky odhalují temné události, které jim předcházely. Příběh dvou znepřátelených bratrů je plný napětí, nečekaných zvratů a touhy.
Po Londýně se šíří zprávy o surových vraždách mladých dívek. Podezření padá na Damona. Společně se Stefanem brzy zjistí, že pomluvy jsou součástí pomsty starého upíra. Jde o trest za smrt mladé upírky Katherine, dávné lásky obou bratrů. Damon a Stefan stojí před sílou a krutostí, na které nestačí. Jejich úkryt už není bezpečný…
*
Hadí spirála (Mayské proroctví 2)

Autor: Christy Readeke
Nakladatelství: Fragment
Datum: 20.2
Anotace: Caity byla předurčena sehrát důležitou roli při záchraně lidské civilizace. Je však ve velkém nebezpečí, zrádná organizace Fraternitas je jí v patách. Pokud Caity a její přátelé selžou, převezme vládu organizace a odsoudí vše k zániku. Podaří se získat dostatečnou sílu pro záchranu světa? Naplní se starodávné proroctví?
*
Soumrak

Autor: Dmitry Glukhovsky
Nakladatelství: Knižní klub
Datum: 5.2.
Anotace: V Moskvě se dějí podivuhodné věci. Anonymní zadavatel požádá překladatele Dmitrije Alexejeviče, aby přeložil do ruštiny deník španělského conquistadora ze 16. století. Dmitrij se domnívá, že půjde o ryzí rutinu, ale bizarní události popsané v historickém textu se náhle stávají součástí jeho vlastní reality. Je vtažen do víru neuvěřitelných událostí, které mu mají pomoci rozluštit proroctví a nahlédnout do budoucnosti – možná za cenu vlastního života.
Začíná dramatický závod s časem...
*
Tma a prázdnota (Les rukou a zubů 3)

Autor: Carrie Ryan
Nakladatelství: Mladá fronta
Datum: únor
Anotace: Rozpadající se mrakodrapy Temného Města jsou jedním z mála útočišť živých lidí ve světě plném oživlých mrtvých. A budoucnost se zdá být ještě pochmurnější než přítomnost… Poslední bašta civilizace se hroutí a zároveň s ní se hroutí i Anniny
dosavadní jistoty. Na pozadí umírajícího světa prožívá lásku, zklamání a sžíravé vnitřní konflikty. Shledává se se svou dlouho ztracenou sestrou, s přítelem, kterého milovala, ale který se změnil, a také se záhadným mladíkem, jehož výjimečnost je darem i prokletím zároveň. Anna by chtěla žít, ale zatím se jí daří stěží přežívat. Podaří se jí najít samu sebe i bezpečné místo, kde by mohla naplnit své sny?
*
Bourneův odkaz

Autor: Robert Ludlum
Nakladatelství: Domino
Datum: 20.2
Anotace: Ve světě nájemných zabijáků neexistuje povolanější muž než Jason Bourne. Nikdo neskýtá zadavateli špinavé práce takovou jistotu jako on. A nikdo nenahání protivníkům takovou hrůzu. Celá věc má jen jeden háček: Jason Bourne neexistuje. Vznikl v centrále CIA jako krycí identita pro agenta Davida Webba.
Od doby, kdy domnělý Bourne pátral po své ztracené totožnosti, však už uplynula řada let. Dnes je Webb univerzitním profesorem a vychutnává si život v klidu, kterého měl v minulé profesi jen velmi málo.
Minulost ale na sebe nechce nechat zapomenout, a tak Webb náhle čelí obvinění z dvojnásobné vraždy a navíc se stává terčem nájemného vraha. Znovu musí bojovat s nikdy nespatřenými nepřáteli, jejichž motivy mu zůstaly utajeny. Protivníka má i v samotné CIA, která se obává, že kdysi loajální Bourne je nyní spíše neřízenou střelou.
Jak se zdá, Webb se Bourneova odkazu jen tak nezbaví. Otázkou ovšem zůstává, jestli se zbaví svých pronásledovatelů...
*
Bourneova zrada

Autor: Robert Ludlum
Nakladatelství: Domino
Datum: 20.2
Anotace: Dva měsíce po smrti své druhé ženy se Jason Bourne dozví, že jeho jediný přítel v řadách CIA, Martin Lindros, se ztratil v Africe, kde pátral po nelegálních dodávkách uranu. Bourneovi se ho podaří nalézt, ale místo návratu domů cestuje na Lindrosovu žádost do Oděsy, kde má údajně sídlit finanční centrum jisté teroristické organizace.
V Oděse na něj ale znenadání začnou dotírat podivné vzpomínky. Čím déle tento podivný stav trvá, tím silněji je Bourne přesvědčen, že nemají reálný základ. Kdo mu je ale v tom případě nasadil do hlavy a proč? Vymyl mu snad někdo mozek? Jak může plnit své poslání, když se nemůže spolehnout ani na vlastní hlavu?
V této situaci se mu nesnadno hledá odpověď na kardinální otázku: byl oním mužem v Africe skutečně Martin Lindros, anebo jeho dvojník? Pokud to totiž skutečně byl dvojník, pak je vysoce pravděpodobné, že se Jason Bourne stal cílem mezinárodního teroristického uskupení, které potřebuje uran k uskutečnění zničujícího útoku na Ameriku. A jak se zdá, teroristé se infiltrovali do samotné CIA, protože o Bourneovu likvidaci mají nebývalý zájem i federální agenti…
*
Kriminálník

Autor: Karin Slaughter
Nakladatelství: Domino
Datum: 27.2
Anotace: Oblíbili jste si severské detektivky? Tato autorka vládne žebříčkům v severských zemích.
Vlastní minulost nás vždy dostihne a zkomplikuje nám současný život. Na vlastní kůži se o tom přesvědčí i zvláštní agent Will Trent – a to za okolností, které by si nedokázal představit ani v nejděsivějším snu.
Na začátku všeho byla vražda studentky. Proč mu ale jeho nadřízená Amanda Wagnerová brání ve vyšetřování? Will nedokáže přijít na důvod, dokud se s Amandou náhodně nesetká na chodbě opuštěného sirotčince, kam každého z nich přivedly zcela jiné důvody. Před čtyřmi desetiletími byl Willův otec odsouzen za vraždu a tato ponurá budova se stala chlapcovým domovem…
Amanda tenkrát právě nastoupila k policii. Mladá nezkušená vyšetřovatelka uprostřed svébytného pánského klubu, jakým tehdy atlantská policie byla, neměla vskutku snadný start. Jedním z jejích prvních případů byla brutální vražda v nejhorší čtvrti města, a Amanda se nemohla zbavit pocitu, že je jediná, komu skutečně záleží na tom, aby byl pachatel vypátrán a zatčen. A nyní jako by ten dávný případ znovu ožil… Pokud chtějí Will i Amanda zabránit dalšímu krveprolití, musejí se vypořádat s démony vlastní minulosti. A času nemají nazbyt.
*
Novicka

Autor: Lisa Jackson
Nakladatelství: Domino
Datum: 13.2
Anotace: Před vlastní minulostí člověka neuchrání ani klášterní zdi.
Ten hrůzný výjev v klášteře svaté Markéty šokuje i zkušené detektivy: novicka, sestra Camille, leží brutálně uškrcená na podlaze. Má na sobě zteřelé svatební šaty a ve tváři předsmrtnou hrůzu.
Valerie Houstonová je tragickou smrtí své sestry zdrcena. Dlouho Camillu prosila, aby ze svaté Markéty odešla, ale ta se rozhodla nadále nosit řeholní roucho a stát se samozvanou mučednicí. Nebylo to bohužel poprvé, co učinila špatné rozhodnutí: do konventu vstoupila částečně i proto, že se před časem snažila svádět Valeriina manžela Sladea.
Valerie se nemůže zbavit dojmu, že policie nevěnuje vyšetřování vraždy dostatečnou pozornost, a tak se do pátrání pustí sama. Brzy zjistí, že život v klášteře má hodně daleko do poklidného útočiště, za něž ho mnozí považují. Nejvíce ji ovšem překvapí zjištění, že její vlastní sestra vedla tajný život, o němž neměl nikdo tušení.
Vlastně měl – její vrah, který je zjevně odhodlán nadále prolévat krev, aby učinil z kláštera svaté místo podle svých vlastních zvrácených představ. Valerie pochopí, že nemá jinou možnost, než odhalit zabijáka co nejdříve. Pokud se jí to totiž nepodaří, stane se jeho příští obětí právě ona…
*
Osamělá smrt

Autor: Lisa Jackson
Nakladatelství: Domino
Datum: 13.2
Anotace: Každá z těch čtyř žen by si jistě vychutnala romantickou jízdu zasněženými hlubokými lesy v Montaně, kdyby… kdyby si ji za svou oběť nevybral vrah. Zabiják kousek po kousku uskutečňuje svůj geniální plán, jehož důmyslnost policie nedokázala ještě dostatečně ocenit. To se ale brzy změní...
Detektivky Alvarezová a Pescoliová doufaly, že se konečně objevil případ, na němž si vybudují kariéru, ale tohle připomíná spíše noční můru. Vědí jen to, že vrah své oběti záměrně vystavil nesnázím, pak sehrál roli zachránce, trochu si se svými oběťmi pohrál a nakonec je nechal zemřít přivázané ke stromu. Stop je žalostně málo, vlastně jen vrahovy záhadné vzkazy, a neutěšenou situaci ještě zhoršuje neodbytný pocit, že pachatel se na svůj vrcholný výstup teprve chystá.
Když Jillian Riversová otevře oči, zjistí, že je uvězněna v nabouraném autě. Vysvobodí ji muž, který o sobě tvrdí, že je horský vůdce. Přestože je mu Jillian vděčná, cosi ji na něm znervózňuje…
*
Vyvolená k smrti

Autor: Lisa Jackson
Nakladatelství: Domino
Datum: 13.2
Anotace: Detektiv Regan Pescoliová pracuje na případu Vraha od Medvědí řeky už několik měsíců. Ani v nejhorším snu by ji však nenapadlo, že sadistický maniak zaútočí i na ni. Regan moc dobře ví, že v jeho zvrácené mysli existuje jakýsi šílený plán, jehož základní součástí jsou oběti přivázané k osamělým stromům v mrazivé pustině montanských hor. Tam je pochopitelně nečeká nic jiného, než osamělá smrt, která přichází až po dlouhých hodinách nesnesitelného trápení.
Nate Santana doposud nepotkal ženu, která by se jen vzdáleně podobala Regan Pescoliové. Teď ale zmizela a Nate tuší, že jí hrozí smrtelné nebezpečí – a že jediný člověk, který mu Regan pomůže najít, je její kolegyně Selena Alvarezová. S každým krokem, který v pátrání učiní, jsou však blíže strašlivé pravdě o podrobnostech Reganina zmizení i údělu, k němuž ji vrah předurčil.
V liduprázdných montanských lesích se skrývá zlo. Pokud mu chtějí policisté a Nate Santana učinit přítrž, musí pochopit vrahův zvrácený plán a rozluštit vzkaz, který jim postupně zanechává na každém místě činu…
*
Manželka 22

Autor: Melanie Gideon
Nakladatelství: Domino
Datum: 6.2
Anotace: Manželství je někdy jako bludiště, ve kterém ztratíme jeden druhého. A možná i sami sebe.
Možná to způsobilo těch pár kil, které jsem přibrala. Možná to bylo tím, že jsme si po téměř dvaceti letech manželství přestali mít co říct. Měla jsem zkrátka pocit, že ztrácím sama sebe, přestože mě čeká ještě celá druhá půlka života… Co si s ní počnu? A pak se v mojí mailové schránce objevila výzva k účasti na anonymním internetovém průzkumu Manželství v 21. století…
Ani ve snu by mě nenapadlo, jak zásadně to změní můj život. Předtím jsem byla Alice Buckleová, manželka a matka, učitelka dramatu a nadšená uživatelka Facebooku, který byl pro mě víceméně jediným spojením se světem mimo rodinu a práci.
Teď je ale ze mě účastnice průzkumu s přezdívkou Manželka 22. A nějak se stalo, že moje korespondence s Tazatelem 101 nabrala nečekaně osobní tón. Brzy se budu muset rozhodnout – a to rozhodnutí zásadně ovlivní moji rodinu i manželství, celý můj život. Ale teď ještě ne, teď musím odpovídat na další otázky. Zjistila jsem totiž, že když se někomu opravdu upřímně svěříte, může to být nečekaně účinné afrodiziakum…

1 komentář:

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates