Social Icons

neděle 11. května 2014

RC: Recenze: Moře nestvůr

Percy Jackson - Moře nestvůr (2)
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2010
Počet stran: 304
Anotace: Mytologické bytosti ožívají... Krvelačné nestvůry se bouří... Bohové z Olympu kladou další úkoly... "Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do průšvihu. Další špatná zpráva: Táboru polokrevných hrozí zničení... Vydávám se s přáteli na výpravu, ze které se nemusíme všichni vrátit živí... Jdeš do toho s námi?"
Pár slov o autorovi: Rick Riordan se narodil roku 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.
ISBN 978-80-253-0974-2
Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

*
Předchozí díl Percyho Jacksona s názvem Zloděj blesku se mi velmi líbil. Stejně tak oba filmy. Proto jsem se rozhodla přečíst si knížku, jelikož mi bylo řečeno, že se film od knížky trošku liší. Neodolala jsem a nakonec jsem se do Percyho pustila.
*
Percy strávil poklidný rok v normální škole, čemuž se velmi diví. Dokonce si našel i nového kamaráda, podivného neoblíbeného Tysona. Poklidný den se ale změní ve smrtelné nebezpečí, když se na hodině tělocviku objeví obři, kteří chtějí Percyho sníst. Tomu se nakonec podaří za pomoci Annabeth uniknout a dozvídá se, že Táboru polokrevných hrozí velké nebezpečí! Thaliin strom, který léta chránil tábor pomocí magické bariéry, byl otráven a umírá. Jediná věc schopná vyléčit tento strom je legendární Zlaté rouno. Percy se i přes zákaz vydává na výpravu. Musí nejen zachránit tábor, ale i svého přítele Grovera, vyrovnat se s tím, že kyklop Tyson je jeho bratr, ale hlavně, se nesmí nechat zabít Lukem!
*
Percymu je 13 let, dospívá a společně s tím roste i jeho pochopení pro povinnost. Annabeth se skoro vůbec nezměnila, pořád stejný chytrolín. Grovera jsem si užila asi nejméně, jelikož se v knize z počátku nevyskytoval, což mě velmi mrzelo. Také jsem nevěděla, co si mám myslet o  Tysonovi. Kyklop a Percyho bratr?! Nakonec mě ale mile překvapil a musím říct, že jsem si ho opravdu oblíbila.
*
První, čeho si při čtení všimnete, jsou velká písmena. Ano, kniha je určena spíše mladší věkové kategorii, ale
to vůbec neznamená, že se vám nebude líbit, právě naopak. Velká písmena mi vůbec nevadila a děj rychle ubíhal. Některé scény - když se Percy proměnil v morče, nebo když měl Grover na sobě svatební šaty - se mi opravdu velmi líbily a musela jsem se smát. Dokonce i ve filmu mě Grover se šaty pobavil.
*
Rick Riordan ví jak psát. Kombinace řecké mytologie se současností je skvělá. - za Hádesem do podsvětí se můžete dostat skrz studio v Hollywoodu a Olymp se přestěhoval na vrchol Empire State Building.
*
Percyho Jacksona budete hltat jedním dechem a budete napnutí až do samotného konce. Tuto knihu určitě doporučuji - skvělé fantasy s velkou dávkou humoru.
*
4/5
*
Ještě jednou děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde na stránkách nakladatelství.
*
Trailer na film

Zdroj obrázku: 1,2

1 komentář:

  1. od Ricka Riordana som prečítala všetkých 5 kníh zo série Percy Jackson od Zlodeja bleskov až po Vojnu bohov...už dlhší čas sa chystám na novú sériu, ktorá začína knihou Proroctvo, no vždy mi v tom niečo zabráni :) autorovo písanie sa mi veľmi páči, tak dúfam, že sa k tomu už dokopem :) :)

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates