Social Icons

úterý 26. srpna 2014

Recenze: Leopard King Saga (1.2) - The Bloody Ripper (RC)

Autor: T.A.Uner
Rok vydání: 2014
Počet stran: 198
Žánr: Sci-fi, Fantasy, Historický, Steampunk
Anotace: Something strange is happening in Victorian England: Citizens of London are disappearing and being used in gruesome experiments by a ruthless organization, a mysterious red locomotive transporting strange cargo steams toward an unknown destination, and women in Whitechapel district are being brutally murdered by an unknown assailant called “Jack the Ripper.”
Jack Mansfield, a promising young doctor, is thrust into an unenviable situation when his older brother Robert, a detective investigating the Ripper killings, suddenly disappears, and Jack is framed for the Whitechapel murders. Now Jack must use every skill at his disposal to clear his name and prevent a conspiracy that threatens not only London, but the entire human race.

Please note: Even though "The Bloody Ripper" serves as a prequel for Book Two of The Leopard King Saga, it can also be enjoyed as a standalone novel.
Pár slov o autorovi: T.A. Uner is a retail professional who spent over 15 years working in the
service industry. He is also a graduate of George Mason University, and holds a Bachelors degree in Speech Communication and History. He lives in Virginia.

*
První věc, která mě na knize opravdu zaujala, byl její název. Miluju historii a jednu dobu jsem se dokonce i více zajímala o Jacka Rozparovače. Proto jsem byla velmi nadšená, když jsem zjistila, že autor napsal knihu právě na toto téma. Avšak jsem si nebyla moc jistá, co mám od knihy očekávat. Anotace vypadala slibně, avšak jsem se trochu obávala, jak autor celou věc pojme. Nedokázala jsem si představit sci-fi verzi Jacka Rozparovače.
*
Celý příběh sleduje z pohledu hned několika postav. Nejvíce jsem si oblíbila Vampiress. Už podle názvu musí být jasné, že tato, na první pohled možná křehká a záhadná žena, je upír. Nejdříve jsem si myslela, že Vampiress bude pouze obyčejná upírka. Jaké mě čekalo překvapení, když jsem zjistila, že je něco jako nájemný zabiják, který bez mrknutí oka zabije kohokoliv. Zároveň mě dostala i její minulost, kde autor jasně zdůvodnil, proč se Vampiress chová tak, jak se chová. Kapitoly z jejího pohledu jsem měla nejradši. Vampiress je zlá, nekompromisní, egoistická a naprosto skvělá postava.
Pak tu máme bratry Roberta a Jacka. Oba bratři jsou velmi rozdílný. Zatímco Robert je svobodný detektiv, který nevěří v upíry ani v možnost cestování časem; Jack je šťastně ženatý doktor, který se kvůli upírům a záhadným mužům (The Hollow Men) zaplete do strašného nebezpečí. Roberta jsem měla o chlup radši než Jacka. A kdykoliv se Robert dostal do nebezpečí, strachy jsem ani nedýchala!
*
Děj je velmi složitý a už v úvodu vás autor doslova zahltí informacemi. Do Londýna přijíždí záhadná červená lokomotiva jménem Blood, vezoucí podivný náklad. Později se v ulicích Londýna začíná vraždit. Ženy žijí ve strachu před hrozným vrahem - Jackem Rozparovačem. Případ vyšetřuje detektiv Robert. Jeho bratr Jack však sleduje záhadnou ženu Vampiress, která je podle jeho názoru upírka. Celý příběh nabírá na obrátkách ve chvíli, kdy Robert zmizí a Jack se rozhodne celou záležitost vyřešit na vlastní pěst. Kdo je tajemná žena? Co pohledává v Londýně? Jaký náklad veze záhadná lokomotiva? A kdo vlastně stojí za vraždou Londýnských žen?
*
Jako první bych ráda ohodnotila obálku, která se mi velmi líbí, stejně jako název poutající čtenářovu pozornost. K tématu se hodí, a pokud bych takovou obálku uviděla v knihkupectví, určitě by mě zaujala.
*
Příběh je trošku komplikovaný. Jak už jsem zmiňovala, autor vás už v úvodu hodí do děje a vůbec se s vámi nemazlí. Proto jsem byla lehce zmatená a pár stran jsem netušila, co se vlastně děje. Kdo jsou ti podivní lidé (The Hollow Men), proč do Londýna přijela lokomotiva Blood a co vlastně přivezla? Tato otázka mě provázela celou knihu a já neměla sebemenší ponětí, co je v oněch záhadných zářících kanistrech.
Problém mi dělala i angličtina. Autor místy používal pro mě neznámá slovíčka. Proto bych knihu nedoporučila těm, kteří se čtením v angličtině teprve začínají.
*
Kniha je mixem detektivky, upírů, cestování v čase a různých podivných bytostí, se kterými se v průběhu děje seznamujete. Nejvíce mě zaujali podivní muži (The Hollow Men) s ještě podivnějšími zbraněmi. Já osobně jsem si The Hollow Men představovala jako Slendermany s tváří z obrazu Výkřik, a podivnými brýlemi.
*
Po prvních pár stránkách jsem byla zmatená a nebyla jsem si jistá, zda knihu zvládnu dokončit. Avšak kolem 80 strany začalo vše dávat smysl a já si knížku začala vážně užívat. Líbilo se mi propojení všech témat, ačkoliv jsem si nejdříve nebyla jistá, zda taková kombinace bude dobrá. Mé obavy se nenaplnily a já celou knížku nadšeně přečetla! Autor se trefil do mého vkusu, protože miluju upíry stejně jako detektivky, sci-fi a cestování v čase.
*
Knížka se mi vážně líbila. Jediné co bych doopravdy vytkla je zmatený začátek. Možná je to tím, že jsem začala číst celou sérii od půlky. (ale autor v anotaci uvádí, že knihu můžete číst i samostatně)
*
The Bloody Ripper hodnotím velmi pozitivně. Doufám, že budu mít možnost přečíst si i předchozí a následující díly z této série. Na závěr bych chtěla doporučit knihu vše, kteří milují upíry, cestování v čase a Viktoriánskou Anglii - nebudete litovat!
*
4/5
*
Zdroj obrázků: 1,2,3

1 komentář:

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates