Social Icons

úterý 10. července 2012

Recenze:  Demonata (3) - Massagre

Autor: Darren Shan
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2011
Číslo vydání: 1.vydání
Počet stran: 177 stran
Anotace: Dervish Grady a Grubbs se pokoušejí vrátit do normálu, žít dál svůj život bez démonů. Když se Dervishovi ozve legendární producentka kultovních hororů a požádá ho, aby jí dělal poradce na jejím novém filmu, vypadá to jako dobrý nápad. Ale natáčení zasazené do městečka jménem Massagre nebude zdaleka taková idylka, jak se na první pohled zdá. Démoni jen čekají na vhodnou příležitost zaútočit a Lord Lítosti nezapomíná...

Pár slov o autorovi:
Darren Shan je irský nejlépe prodávaný autor žánru fantasy a hororu.
Zpočátku pracoval televizní společnosti v Litmericku a pár let poté se rozhodl stát spisovatelem.
V patnácti přišel jeho první úspěch, kdy vyhrál v soutěži o televizní  scénář s černou komedií nazývanou A Day in Morgue.
Poté napsal první dětskou knihu Cirque Du Freak, což ho vyhouplo mezi nejlépe prodávané autory a tak začal ságu Darren Shan, kterou po pěti letech dokončil dvanáctou knihou. Po Darren Shanovi začal vydávat sérii Demonata.



*
Hlavním hrdinou je v tomto příběhu opět sirotek Grubbs Grady. Rodiče mu umřeli vinou démonů, byl pár měsíců v léčebně, protože mu nikdo nevěřil jeho historku o démonech. Nakonec si ho vyzvedl jeho strýc Dervish, u kterého nyní bydlí. Ve stejném městě bydlí jeho bratr (Bill-I). Bill-I ale netuší, že je Grubbishův bratr, myslí si, že Dervish je jeho otec.
Grubbs se stará o svého strýce, který po návratu z Demonat a boji s Lordem Lítosti, je na tom duševně velmi špatně. Večer se mu zdají ošklivé sny, dokonce se pokusil i Grubbishe zabít, ale ten ho vždy v čas zastavil.
*
Grubbs se stará o svého strýce, společně hlídají i Billa-I a doufají, že Lord Lítosti dodržel svůj slib a zbavil nadobro ho prokletí. Jednou Dervishovi zavolá známá režisérka Davida Haymová, chce navštívit ho a promluvit si s ním o jejím novém filmu. Grubbs je nadšený a nutí strýce, aby tuto nabídku přijal, ten si ale není jistý. Zatím co se strýc rozhoduje, Grubbs řekne všem ve škole, že k nim brzo přijede Davida Haymová, tím se stane ve škole nejoblíbenějším. Při cestě ze školy ho zastaví neznámá žena a ptá se na cestu, Grubbs nasedne k ní do auta v domnění, že je o známou režisérku. Když ukáže ženu Dervishovi, ten hned pozná, o koho jde. Neznámá žena není režisérka, ale Prae Athimová, jedna z Beránků, společnosti, kam rodiče volají, když se jejich děti promění ve vlkodlaky a nemají soucit je zabít. Prae si není jistá, jestli je Bill-I doopravdy zdravý a chce ho odvézt. To ji Dervish i Grubbs zakážou a vyhodí ji z domu. Grubbs, protože si myslí, že návrh spolupráce na filmu byl jenom žert. Režisérka nakonec ale přijede a Dervish souhlasí. Bude spolupracovat na filmu, protože chce členy štábu hlídat, aby je nenapadli skuteční démoni pro případ, že by použili ve filmu skutečné vyvolávací kouzlo.
Kdo postupně vraždí členy štábu? Proč démoni vypadají tak reálně? Jsou to pouze dobře vyrobené masky, nebo za tím stojí něco víc…?
 
*
Nemůžu si pomoci, obálky na Demonatu jsou prostě úžasné. Líbí se mi jejich děsivý vzhled. No uznejte, nějaký děsivý tvor s vyceněnými zuby, žlutýma očima a čtyřma rukama… Kdo by se nebál? ;)
*
Darrena prostě obdivuji, jak umí pracovat se všemi detaily, popisovat prostředí, dokonce i vzhled démonů. Nikdy by mě nenapadlo, že démon může vypadat jako obří slimák, či přerostlá včela s podivným tělem. Fantazii se prostě meze nekladou… :)
*
Pokud si myslíte, že obsah bude nudný, tak se šíleně mýlíte. Myslela jsem si, že Dervish prostě přijede, řekne hm, všechno v pohodě a zase odjede. Z lehkého filmu se nakonec vyklubal docela velký záživný krvák. I když krvavé knihy, kde stříkají střeva, vnitřnosti, krev (a v tomhle díle je toho opravdu hodně), moc nemusím, Demonata je prostě moje oblíbená kniha, u které se ráda bojím (sice to nezní moc děsivě, ale zkuste si ji číst večer a představovat si, jak démoni požírají všechny ty lidi, brr…)
*
Co bych vám ještě řekla…Že Demonata je naprosto úžasná? Darren můj oblíbený spisovatel? A že jdu shánět další díl?
PS: Líbí se mi Dervish :D

Hodnocení 5/5 !!!



„Zabiju ho místo tebe, pane,“ ozve se Dervish tlumeně. Spustím ruku
s vidličkou. „Cože?“
Otočí se, tvář má nečitelnou, vypadá, jako když jeho duše zápolila
s pánem démonů. Zrychlí se mi tep. Pak se Dervish usměje.
„Blbče!“ vybafnu. Dervish má dost úchylný humor.“

3 komentáře:

  1. Tento díl jsem zatím ještě nečetla, ale předchozí dva byly naprosto úžasný. Fakt skvělé čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná série!! Už jsi přečetla poslední díl? :D Jako co teď vyšel? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Roxanne: Chystám se :D už ho mám zarezervovaný v knihovně :)

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates