Social Icons

neděle 16. června 2013

Recenze: Fifty Shades of Alice in wonderland

Autor: Melinda DuChamp
Rok vydání: 2012
Čteno v angličtině
Anotace: Osmnáctiletá Alenka je nešťastná. Její přítel je pěkný a slušný, avšak nedbalý v posteli a nevěnuje Alence dostatek pozornosti. Lewis nese ale částečnou vinu, Alenka totiž sama nechápe své vlastní potřeby. Často slýchává, jaký by sex měl být, ovšem nikdy nepocítila takové uspokojení, jaké je napsáno v knihách.
Přes 9 a půl týdne...
Alenka následuje vibrátor ve tvaru králíka dolů, do hluboké díry, která vede na místo, jaké by si nevysnila ani v nejdivočejších představách. Nejsou tu pěkní kluci ani holky, ovšem dopřejí ji uspokojení v jejích nejtemnějších představách.
Kromě Pýchy, předsudku a zombíků...
Alice je vystrašená, zmatená a ... vzrušená. Je svázána. Škádlena. Zmlácena. Proniká až za hranice sexuální vytrvalosti. Během těchto sexuálních aktivit začíná poprvé dokonale chápat své tělesné touhy  a potřeby.
Dále než v Thunderdome... (eufemismus pro soutěž, kde poražený trpí za důsledky pozn.překladatel)
Tohle není pohádka na které jste vyrůstali. Tato kniha není pro děti. Jen pro ty, kteří chtějí prozkoumat nejtajemnější zákoutí sexu a zbavit se tak přeplnění vanilkového. Postupuje s Alenkou dále do králičí nory... máte-li odvahu. (zdroj)
Pár slov o autorovi: Melinda DuChamp je pseudonym autorky, kterou všichni možná znáte. Napsala přes padesát románů.
Goodreads

*
Nudí vás dětská pohádka Alenky v Říši Divů? Líbil se vám erotický román Padesát odstínů šedi? Pak tu mám něco právě pro vás!
*
Pohádkám s klasickými hrdinkami už dávno odzvonilo. Nastupují nové, moderní, sexuchtivé, mladé a nezkušené hlavní
zdroj
hrdinky. Takovou je i 18-ti letá Alenka. Velice miluje svého přítele  Lewise. Ve svém vztahu mají jeden malý problém – Lewis ji nedokáže uspokojit. Předehra mu totiž nic neříká a třináct vteřin je jeho maximální výdrž. Není proto divu, že Alenka je nešťastná. Její noví přátelé z Říše Divů, místa plného sexu na všechny možné způsoby, jí poskytnou přesně to, po čem už dlouho touží.
*
Od přítele Lewise dostane nečekaný dárek – bílý vibrátor ve tvaru králíka. Když Lewis usne, rozhodne se jej Alenka vyzkoušet, ale vibrátor ožije a začne „utíkat“. Proto ho pronásleduje až do černé díky, kam za ním skočí. Najednou se ocitá na cizím místě zvaném Wonderland (Říše Divů). Nemá nejmenší tušení jak se dostat zpátky domů, a tak ji nenapadne nic lepšího, než vypít ležící láhev s nápisem „vypij mně“. Po vypití se zvětší a její oblečení se roztrhne. Místnost opouští zcela nahá. Při cestě lesem potká Houseňáka popisovaného jako mladého, atraktivního motorkáře. Protože nápoj měl i vedlejší účinky, cítí Alenka velkou touhu a potřebu mít sex. Houseňák ji chce „vyléčit“, proto Alenku odvede do své mučírny, kde za pomocí bičíků, svorek a jiných nástrojů částečně ji napraví. Jakmile Alenka odchází, dostane radu, aby si v Říši Divů hodně užila, a Houseňákova slova si vezme opravdu k srdci.
*
zdroj
Nejdřív jsem se knihy hodně bála. Brala jsem ji jako špatný pokus o vtip a přemýšlela jsem, jak autorka ztvární všechny zvířata v knize. Po zjištění, že většina postav jsou muži, jsem si oddychla.
*
Pokud se jedná o postavy, jsou tu všechny – Houseňák (Caterpillar), Kočka Šklíba, Zajíc, Kloboučník, Srdcová královna a mnoho dalších. Hodně postav tvoří muži. Ani jedna z postav se mi moc nezamlouvala, protože každá z nich byla zvláštní a v jistém smyslu mě i odrazovala. Nejlepší byl asi Houseňák, podle vzhledu. Nezamlouvala se mi ale Srdcová královna, ať už svým chováním či podivnými choutkami.
*
Když teda zmíním sex, je vážně na každé straně. Najdeme zde opravdu vše, od sexu stejného pohlaví, přes BDSM a veřejnou masturbaci. Autorka nezachází do detailů a tak se nemusí nikdo bát nechutných scén.
*
Děj kniha prakticky  nemá. V Padesáti odstínech se vztah Any a Christiana aspoň nějakým způsobem vyvíjel, ale tady ne. Alenka neustále touží po uspokojení, také ji vadí, jakmile ji někdo vidí nahou, ačkoli v po pár vteřinách s danou osobou prožívá velmi žhavý sex. Jednoduše řečeno, koho potkala, toho využila a
zdroj
zneužila.
*
A co si o knize myslím? Vlastně, jsem z ní tak trochu nejistá. Vůbec nevím, jak mám knihu brát. Chování všech postav je naprosto předělané, jednu z nich jsem ani nepoznala – policistu a striptéra v jedné osobě Dicka – nevím, kdo nebo co je v opravdovém příběhu zač. Také nechápu a jako naprostý nesmysl mi přijde ožití vibrátoru,  i fakt, že se Alenka z 21. století neholí.
*
Samotný závěr knihy se mi velice líbil. Autorka ho měla dokonale promyšlený.
Knihu doporučuji tomu, kdo se zajímá o tento typ literatury. Nemusíte se bát angličtiny, jelikož se v knize opakují slova a celkově je styl psaní velice jednoduchý.
*

3/5
*

8 komentářů:

  1. Čo už tí ľudia nevymyslia? :D
    Príde mi to ako totálna blbosť :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já to ještě nezačala číst :D ale chystám se na to :D Budeš číst pokračování? :D

    OdpovědětVymazat
  3. s trilogií 50 shades se tento typ literatury začíná rozmáhat opravdu ve velkém a už mi to opravdu přijde ubohé, jak se všichni snaží těžit z velkého boomu

    OdpovědětVymazat
  4. No tyvole :D:D:D
    Tuhle knížku si asi taky přečtu, ale nemam tušení kdy :D rozhodně to vypadá "zajímavě" :P

    OdpovědětVymazat
  5. Natalie: je to taková šílená blbost :D ale jinak dobrý :)
    VeEee: uvidíme :D docela mě zajímá o čem jako bude další díl :)
    Aylin: máš pravdu :))
    Suši: určitě si ji přečti :D :D

    OdpovědětVymazat
  6. Omg, ja som sa tak smiala, keď som knihu videla prvý krát. Už len pre tú srandu by som si to aj prečítala... Uvidíme :D Ale nakoľko sa poznám, tak predpokladám, že raz aj hej :D

    OdpovědětVymazat
  7. Fíha :D Ostávam v nemom úžase :D Už som čítala kadečo, no Alicu, ktorá si to rozdáva s kadekým v Krajine zázrakov, tak to je už dosť aj na mňa :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je příšernost. Tohle velké boom okolo erotické literatury je strašné. Vyšlo 50 odstínů, s dalšími příběhy se roztrhl pytel, většina je tak nekvalitních, že se mi z toho chce blejt.. Ale tohle je snad nejhorší. Je mi z toho fakt zle.

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates