Social Icons

neděle 23. září 2012

Říjen 2012

Září už pomalu končí, škola pokračuje :/ ale vychází nové knihy! :D





Dcera sněhu

Autor: Eowyn Ivey
Počet stran: 392
Nakladatelství: Fortuna Libri
Anotace: Nesmírně silný, jímavý, brilantně napsaný příběh o nevšedním osudu dvou lidí, toužících po dítěti tak moc, až si jeho existenci přivolají.
Román se odehrává v odlehlé aljašské končině a dny jeho hrdinů – Jacka a Mabel – jsou naplněny těžkou prací.  Manželé se velice milují a trápí je jen marná touha po dítěti. Když toho roku napadne první sníh, ze samé radosti si postaví venku před domem sněhulačku. Následující ráno je však sněhulačka pryč – a na cestě jsou vidět drobné stopy. V příštích dnech  Jack a Mabel několikrát  z dálky zahlédnou blonďatou holčičku osaměle bloudící v lese – ale neodvažují se o tom zmínit jeden druhému ze strachu, že se jedná jen o přelud, podnícený dávno pohřbenými nadějemi na vlastní dítě…

Pokrevní bratrstvo

Autor: John Dickie
Počet stran: 448
Nakladatelství: Fortuna Libri
Anotace: Dějiny italské mafie jsou psány krví
John Dickie, autor knihy Cosa nostra,  se ponořil ještě hlouběji do archivů a ve světle nejnovějších poznatků rozkrývá vznik a historii tří nejvýznamnějších odnoží italské mafie:  sicilské Cosy nostry, neapolské Camorry a kalábrijské ’Ndranghety. Na jednotlivých příbězích ukazuje tragické osudy statečných mužů a žen, kteří se mafii postavili a představuje heroické soudce a policisty, kteří proti mafii neúnavně bojovali a často ve jménu spravedlnosti položili život.
Tanec s carevnou (Tina Salo 6)

Autor: Petra Neomillnerová
Počet stran: 220
Nakladatelství: Brokilon
Anotace: Anotace se připravuje...
Prchající stín

Autor: Jan Cimický
Počet stran: 264
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Pejskař na okraji Prahy objeví část lidského těla. Je to další vražda, nebo jen část do mozaiky té předchozí? Mordparta vrchního komisaře Hladíka stojí před složitým pátráním. Nejtěžším úkolem je identifikovat zavražděné. Postupně se ukáže, že se jedná o dvě různé ženy, zavražděné v odstupu krátkého času na přelomu roku. Je to další případ, v němž se zaučuje mladá kriminalistka, psycholožka Sulková. A postupně se odvíjí několik lidských osudů, které můžeme sledovat společně s postupujícím vyšetřováním. Setkáváme se s mladou a krásnou Jolanou, která je druhou obětí neznámého vraha, odkrýváme podivné změny v jejím chování, které poznamenaly jejího přítele a celou jeho rodinu. A nakonec se postupně dostáváme k jádru celého případu. Jakou roli v něm hraje jeden z „kmotrů“ politického podsvětí? Nebo povede cesta k objasnění přes drogy a jejich dealery, či snad bezdomovce – nebo úplně jiným směrem? A jakou roli tu bude hrát dům s červeným štítem, lákajícím k odpočinku a relaxaci? Příběh ze současnosti odkrývá nejen kuriózní lidské osudy, ale přibližuje i dnešní vztahy ve společnosti a udrží napětí až do konce.


Prokletí krve (Dnem i nocí 2)

Autor: Gwen Hayes
Počet stran: 320
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Když se Theia Aldersonová ve svých snech, které mnohdy připomínaly spíše noční můry, zamilovala do polovičního démona Hadena Blacka, netušila, že nakonec skončí v podsvětí jako jeho nevěsta, odsouzena strávit zbytek života ve společností bytostí, jež už jen svým vzhledem dokážou dohnat člověka k šílenství. Díky přátelům se oběma podaří z říše zla uniknout, ale pozemský svět se ukáže být stejně nebezpečným jako ten obývaný démony. A Theia bude muset brzy začít řešit otázku, zda dát přednost lásce, nebo rodině a přátelům.

Až na konečnou tmy

Autor: Neal Baer, Jonathan Greene
Počet stran: 360
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Nepřecenila začínající psychiatrička Claire Watersová své síly při experimentální terapii psychicky zatíženého delikventa Todda Quimbyho? Byla to ona, kdo v něm teď probudil sériového vraha, a dokáže
sama vyváznout živá? Jenže ve tmě číhá ještě mnohem temnější zlo, než pomstychtivý Quimby, a Claire navíc svazují nohy i traumata jejího dětství. Pomůže jí policejní detektiv Nick Lawler, a pomůže také ona jemu? Bude to dlouhá a nebezpečná cesta a nedá vydechnout ani vám. Detektivní thriller z pera dvojice dlouholetých scenáristů a producentů Práva a pořádku.
Připravuje se film s Katherine Heigl v hlavní roli.
Klíč k tajemství (Temné dědictví 1)

Autor: Amanda Quick
Počet stran: 336
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Na stranách vzácných, několik staletí starých knih se ukrývají tajemství paranormálních jevů. Díky svému nadpřirozenému talentu je Abby Radwellová na tyto starobylé svazky odbornicí – a občas se kvůli nim ocitne na nebezpečné půdě. Po smrtelné nehodě v soukromé knihovně posedlého sběratele Abby obdrží vzkaz od vyděrače. Navíc se povídá, že se na černém trhu objevil starodávný alchymistický svazek známý jako Klíč. Tuto knížku již hledá několik osob, které se nezastaví před ničím. A někteří věří, že jim ji může pomoci najít právě Abby. Abby si pod tlakem okolností najímá soukromého vyšetřovatele Sama Coppersmithe, odborníka na paranormální krystaly a jantary. Oba jsou okamžitě strženi vášní, ačkoliv si nemohou vzájemně věřit. Oba skrývají tajemství. Oba mají vlastní tajné plány. Sam odvede Abby na panství, nacházející se v městečku Copper Beach, na malém ostrůvku, jež vlastní jeho bohatá, samotářská rodina. Bezpečí tam však nenaleznou, zvlášť když je jim v patách vrah s paranormálním talentem a vyděrač, který se nezastaví před ničím, jen aby získal starobylý alchymistický kód…
Zavři oči

Autor: John Verdon
Počet stran: 632
Nakladatelství: Baronet
Anotace: Bývalý detektiv newyorské policie Dave Gurney by měl být v penzi. Jenomže pokud je někdo jednou detektivem, zůstane jím už napořád, a tak na jeho dveře nadále klepou lidé, kteří mají problémy.
A také policie. Například tehdy, když je dokonale zmatená děsivou vraždou, kterou podle všeho
není schopná vyřešit. Mladá žena byla brutálně zavražděna v průběhu své vlastní svatební hostiny. Podezřelý číslo jedna, jímž je mexický zahradník jejího nového manžela, zmizel. Stejně jako předpokládaná vražedná
zbraň – mačeta, která byla podle všeho použita, když vrah usekl oběti hlavu. Policie je bezradná. Vypadá to, jako kdyby se vrah rozplynul ve vzduchu. Když ale Dave Gurney zahájí vyšetřování, zjišťuje, že tato bizarní vražda je jen poslední ze série sadistických zločinů spáchaných kýmsi, kdo udělá všechno, aby se vyhnul zatčení.
Mrazivé léto

Autor: Michaela Škultéty
Počet stran: 176
Nakladatelství: Fragment
Anotace: V jihošpanělském městečku Marbella si patnáctiletá Lyra připadá jako v ráji. Až do chvíle, kdy zmizí její spolužačka Pia. Lyra se rozhodne přijít tomuto záhadnému zmizení na kloub. Nedlouho poté je Pia nalezena mrtvá a z letní idylky se stává zlý sen. Lyře se zdá, že se její matka chová divně. Navíc je přesvědčená, že zahlédla svou sestru, která zahynula již před deseti lety. Co jí matka tají? Jaká děsivá tajemství měla zůstat navždy skryta? 

Motýlí křídla

Autor: Veronika Bicker
Počet stran: 168
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Elena se snaží zapomenout na nešťastnou smrt své sestry Laury. Jak přesně zemřela, to nikdo neví. Na stejném místě je o rok později nalezena další mrtvá dívka. Je to opravdu jen náhoda? Co způsobilo dopravní nehodu, při které zahynula Laura? Jaké tajemství v sobě nosí matka, která Elenu nechce spustit z očí? Náhlý zájem staršího pohledného Tristana, přicházející anonymní dopisy a potloukající se zakuklené postavy přimějí Elenu jednat. Bude hledat pravdu na vlastní pěst...
Adolf Hitler

Autor: Simon Dunstan, Gerrard Williams
Počet stran: 392
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Opravdu zemřel Adolf Hitler v Berlíně roku 1945? Omyl! Adolf Hitler unikl a zemřel v poklidu v Argentině až v roce 1962. Skutečnost, nebo fikce?
Vojenský historik Simon Dunstan a novinář Gerrard Williams rozvíjejí strhující scénář, který až dosud nebyl nikdy podrobně prozkoumán.Po pěti letech výzkumu překládají autoři přesvědčivé důkazy a svědectví, z nichž některá byla teprve nedávno odtajněna z bývalých sovětských a dalších vládních archivů. Konkrétní osoby, místa a data, letadla, ponorky, základny a skrýše. Dunstan a Williams sledují únikovou trasu, kterou podle nich Hitler použil. Odhalují i možnou dohodu s čelními představiteli CIA. Útěk století, který je v rozporu se všeobecně přijímanými dějinami, byl dokonale naplánován.
7 dní hříchů

Autor: Josef Urban
Počet stran: 242
Nakladatelství: Fragment
Anotace: České pohraničí, rok 1945.
Útěk mladé ženy českého lesníka je zahalen tajemstvím. Jen ona sama ví, kdo a proč ji pronásleduje. Její svědectví by jí mohlo stát život...Po jejích stopách se vydávají manžel a bratr, Čech a Němec, které svedl dohromady konec války a osud štvanců. Jeden chce zachránit své manželství, druhý hledá po návratu z fronty smysl života. Sedm dní trvající cesta se stává symbolem vzájemného hledání a touhy po ztraceném domovu. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi v poválečném Česku.
Řez

Autor: James Hayman
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Detektiv Michael McCabe chce svou malou dceru vychovávat daleko od násilného prostředí velkoměsta. V klidném Portlandu ale čeká zkušeného policistu šok. Během vyšetřování se už setkal s hroznými věcmi, ale místní vrah je pro kriminalisty jako noční můra. Dívce, která je nalezena mrtvá na skládce, někdo s chirurgickou precizností vyřízl srdce. Ve stejný den, kdy je objeveno tělo, zmizí další mladá žena. McCabe je přesvědčený, že za oběma zločiny je jeden člověk. Co odhalí pátrání, jehož stopy vedou až k místní smetánce? Kdo se skrývá za tváří zkušeného zabijáka? Začíná závod s časem, ve hře je život unesené ženy…
Závod se smrtí

Autor: Brett Hoffman
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Konzultanti z Wall Street Stella Sartori a Jack Rogers jsou vysláni do Milána, aby prověřili finanční ztráty jedné z nejvlivnějších rodin. Dědic celého impéria zemřel při záhadné explozi letadla, od té doby peníze z jejich konta mizí. Brzy se ukáže, že nepůjde o obyčejnou finanční analýzu. Stella a Jack jsou v nebezpečí života. Proč musel zemřít novinář, který pořídil záznam výbuchu? Kdo odposlouchává telefonáty? Byla smrt člena rodiny Aretinů tragická nehoda, nebo chladnokrevná vražda? Začíná hra o život a neúspěch znamená jistou smrt…

Phoenix (Krásní mrtví 4)

Autor: Eden Maguire
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. Darina již pomohla objasnit tajemství smrti Jonase, Arizony a Summer. Nyní ji čeká to nejtěžší… Odhalit okolnosti záhadné smrti Phoenixe. Krásný mrtvý Phoenix, Darinin kluk, její největší láska. Už je to skoro rok, co zemřel, a oficiální verze vypovídá o rvačce
na benzínce, při které byl ubodán. Kdo je zodpovědný za jeho smrt? Darina ví, že to musí zjistit, a že pak Phoenixe ztratí navždy… Opouštějí ji síly, nenachází u nikoho pomoc. Dokonce samotný Phoenix jako by pravdu znát nechtěl. Neviditelná křídla tlučou a Krásní mrtví nenaleznou klid, dokud pravda nevyjde najevo. Čas běží…

Věčná touha (Krvavá romance 2)

Autor: Alice Moon
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Sára nyní zná Dustinovo temné tajemství. Je nesmrtelný a touha po lidské krvi ho postupně mění v monstrum. Zachránit ho může pouze pravá láska. Po smrti spolužačky Anny však Dustin zmizí a Sára, přesvědčená o tom, že jen ona ho může zachránit, se vydává do lesa za ním. Zde se ale skrývá krásná Emilia, kterou Dustin zradil a ona přísahala pomstu. Jaké nebezpečí Sáře hrozí? Převáží v Dustinovi jeho stále ubývající dobrá stránka, aby Sáru zachránil?
Osudové rozhodnutí (Lovkyně snů 3)

Autorka: Lisa McMann
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Myslíte si, že vidět, o čem ostatní sní, je skvělé? Naopak, je to děsivé, nebezpečné a může vás to stát i život. Jmenuju se Janie a věřila jsem, že vím, co mě v budoucnosti čeká. Myslela jsem si, že jsem s tím smířená. Nesnesu však pomyšlení na to, že stahuju Cabela s sebou. On je skvělý a já na pokraji sil. Musím navždy zmizet, aby mohl žít naplno. Může můj osud zvrátit cizinec, který mi vstoupil do života? A opravdu mě čeká jen zlověstná budoucnoust a ani plamínek naděje na lepší dny? Musím si zvolit, čas běží a jde o život…
Lovec duchů

Autor: Derek Meister
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Existují. Ian Boroughs to ví. Vidí je. Slyší je. Cítí je. Objeví se z ničeho nic. Čeho se dotknou, shoří. Můžou tyto bytosti za smrt jeho otce? Jsou příčinou, proč je Ianův děda více než třicet let nezvěstný? Společně se svým nejlepším kamarádem se 17letý Ian rozhodne, že je vypátrá, aniž by měl nejmenší tušení, jak nebezpeční duchové jsou…

Říše temnot (Tajemství upírů 1)

Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Šestnáctileté Poppy zbývá pár týdnů života. Trpí rakovinou slinivky a není šance na vyléčení. Její dlouholetý přítel James jí nabídne řešení. Tím však poruší přísné zákony Říše temnot a teď ho čeká trest za vyzrazení tajemství a za lásku k člověku. Bude mít Poppy dostatek odvahy, aby se dobrovolně stala upírem? Podaří se jim společně uniknout před nejhorším trestem?
Prokleté sestry (Tajemství upírů 2)

Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život?

Vášeň (Temné vize 3)

Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Kaitlyn a jejím přátelům se podařilo získat úlomek čistého křišťálu od Bratrstva. Ten může zničit zrůdný krystal pana Zetese, který páchá zlo. Nejprve však musí najít místo, kde je krystal schovaný. Kaitlyn se proto rozhodne pro návrat do institutu, protože jako tajný špeh má šanci úkryt najít. Podaří se skupině nadaných studentů porazit pana Zetese? Jaké nebezpečí hrozí Kaitlyn?
Stopy minulosti (Stefanovy deníky 4)

Autorka: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Stefanovy deníky odhalují temnou minulost dvou znepřátelených bratrů, kteří se marně snaží utéct děsivému osudu. Uběhlo dvacet let a Stefan se přestěhoval do Anglie. Jeho poklidný život na statku na venkově přeruší zprávy o vraždách v Londýně. Pachatelem je podle novinářů Jack Rozparovač, ale Stefan si je jistý, že jde o dílo upírů. Rozhodne se vraha vypátrat a zabránit dalším zločinům. Stefanovi i Damonovi hrozí nebezpečí, znovu je dostihla minulost…
Druhá šance (Upíří deníky 11)



Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Elena a její přátelé zachránili své město Fell’s Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?

Rozdělená srdce
Autor: Bettina Belitz
Nakladatelství: Fragment
Anotace: Po přestěhování je sedmnáctiletá Elisabeth naštvaná snad na celý svět přišla o všechny kamarády, na venkově není moc příležitostí k zábavě a navíc rodičům to tam naprosto vyhovuje. Všechno změní setkání s Colinem. Proč ji tento kluk od začátku neuvěřitelně přitahuje, to nedokáže vysvětlit. Chová se divně, odtažitě a dává Elisabeth jednu hádanku za druhou. Jaké je jeho tajemství? Co skrývá? Svým pátráním odhalí Elisabeth pravdu – její rodině, Colinovi i jí hrozí velké nebezpečí.


Espressologie

Autor: Kristina Spajngerová
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Sedmnáctiletá studentka Jane si přivydělává v malé kavárně jako baristka a časem vytvoří teorii, podle níž se charakter lidí pozná dle jejich oblíbené kávy. I jí samotné to přijde jako trochu bláznivý nápad, ale jen do doby, než dá dohromady několik párů, kterým to pak úžasně klape. V tu chvíli se z ní stává espressologická hvězda, k níž si chodí pro radu a rande lidé z celého města. Ale dokáže Jane najít životní lásku i pro sebe, nebo bude jediná, komu se štěstí vyhne?

Tygrova stezka (Tygrovo prokletí 2)


Autor: Collen Houck
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Kelseyino poslední léto bylo šílené. Tak šílené, že by tomu nikdo nevěřil. Vedle toho, že musela bojovat s hordou zákeřných opic a putovat indickou džunglí, se zamilovala do Rena, tři sta let starého prince. 


Nové nebezpečí teď Kelsey přinutí, aby se vydala za dalším indickým dobrodružstvím s Renovým bratrem, záporákem Kishanem a nepravděpodobná dvojice si začne klást otázky ohledně svého skutečného osudu. A Renův život visí na vlásku stejně jako pravda v Kelseyině srdci.


Tvůj stín (Třetí případ Kathryn Danceové)


Autor: Jeffery Deaver
Nakladatelství: Domino
Anotace: Pro Kayleigh Towneovou, krásnou a úspěšnou zpěvačku, to byla jen rutinní odpověď nadšenému fanouškovi. Pro Edwina Sharpa byl její mail nezpochybnitelným důkazem, že ho Kayleigh miluje. Ano, oni dva jsou spřízněné duše a na tom nic nezmění ani výhrůžné dopisy od jejích právníků, ani předběžná opatření soudu. Edwin o její lásce nepochybuje. A nepochybuje tudíž ani o tom, že svůj poslední hit nazvaný Tvůj stín napsala jen a jen pro nějA pak jí kdosi v noci zavolá a do telefonu pustí začátek písničkyTvůj stín. Krátce poté je nalezena zohavená mrtvola člena kapely a způsob, jakým byl hrůzný čin vykonán, evokuje slova první sloky přehraného hitu. Kathryn Danceová velmi dobře ví, že psychopati se nikdy nespokojí s jednou vraždou – a samozřejmě stejně dobře ví, že Tvůj stín má mnohem více než jednu sloku… (více zde)



Pád (Třináctý případ Harryho Bosche.)



Autor: Michael Connelly
Nakladatelství: Domino
Anotace: Harry Bosch se ocitá na sklonku kariéry, a tak chce zbývající tři roky služby maximálně využít. Přání se mu vyplní: jednoho rána přistanou na jeho stole hned dva nové případy. Harry záhy zjišťuje, že oba případy jsou propojené a že je spojují zákulisní politické čachry. Nakonec dospěje ke dvěma mrazivým odhalením: v Los Angeles už více než dvacet let nerušeně působí sadistický vrah a tamní policii paralyzuje politické spiknutí s velmi dlouhými kořeny. (více zde)



Bílý kůň


Autor: Alex Adams
Nakladatelství: Domino
Anotace: Třicetiletá Zoe dobrovolně strávila posledních pět let v jakési osobní bublině – po tragické smrti manžela se pohybuje jen mezi svým prázdným bytem a výzkumným ústavem, kde pracuje jako uklízečka. A pak se najednou všechno změní.Lidé v jejím okolí začnou umírat na záhadný virus, pojmenovaný Bílý kůň. Smrtící nákaza se lavinovitě šíří po celém světě a během několika měsíců se lidstvo ocitá na pokraji vyhynutí. Přežije jen hrstka imunních jedinců, a někteří z nich jako by pozbyli veškeré lidství. Vypuká válka a apokalypsu dovrší ničivé zvraty počasí. Možná Zoe dříve považovala holý život za jedinou jistotu, kterou ještě má. To už teď ale neplatí. Odkázána pouze sama na sebe putuje postapokalyptickým světem a snaží se přežít.  (více zde)


Zítra začnu nový život
Autor: Giles Legardinier
Nakladatelství: Domino
Anotace: Julie Tournellová je téměř třicetiletá Pařížanka, která ještě stále hledá muže svých snů. Radikální změna v Juliině životě přijde zároveň s novou cedulkou na poštovní schránce v jejím domě. Ricardo Patatras… Sice nového souseda ještě ani neviděla, ale přesto se rozhodne konat. Vždyť co kdyby byl právě on ten pravý? Záměrně si zničí počítač a pije nenáviděné kafe, jen aby byl v její blízkosti – a také aby zanedlouho zjistila, že Ricardo je muž snad až příliš dokonalý na to, aby vůbec existoval.Je tady ovšem jeden problém: i Ricardo má svá tajemství. A Julie potřebuje vědět o svém vyvoleném vše! Nikoho nepřekvapí (a Julii nejméně), že při odhalování záhad Ricardova života jde z jednoho průšvihu do trapasu a zase zpět, ale informuje nás o nich se statečným nadhledem. Akorát… akorát si po večerech opakuje stále stejnou větu: Zítra začnu nový život!



Chladnokrevná msta


Autor: Lincoln Child, Douglas Preston
Nakladatelství: BBart
Anotace: Zvláštní agent Pendergast zjistil, že jeho manželka Helen byla zavražděna. Je z toho zlomený a musí se pomstít. Odveta však není jednoduchá. Pronásledování těch, kdo jeho ženu zradili, ho z pustých skotských plání zavede do rušných ulic New Yorku až do nejtemnějších bažinatých ramen v Louisianě. Musí se přinutit podrobněji pátrat v Helenině minulosti. Je ohromen, když zjistí, že Helen dost možná napomáhala své vraždě.


Když krok za krokem odhaluje celý podvod, pochopí, že spiknutí je mnohem hlubší, sahá do předchozích generací a je mnohem obludnější, než si dokázal představit – a všechno, čemu důvěřoval, v co věřil a co chápal, je možná strašlivá lež.
Panenka


Autor: Ed McBain
Nakladatelství: BBart
AnotaceDetektivní román amerického autora, navazujícího na styl tzv. „drsné školy“, zachycuje vraždu mladé manekýnky v jejím bytě, zatímco vedle v pokoji si hraje její pětiletá holčička s panenkou. Tato panenka přivede později sympatického a čtenáři již známého detektiva Carrelu na stopu vrahovi, avšak uvrhne ho zároveň i do léčky, v níž se ocitá na hranicích života a smrti. Tým detektivových spolupracovníků rozřeší případ opravdu v kritické chvíli.
Až se tě život zeptá…

Autor: Cecelia Ahernová
Nakladatelství: BBart
Anotace: Lucy Silchesterová přijde jednoho dne domů z práce a na koberci najde zlatou obálku s pozvánkou na schůzku se Životem. S vlastním životem. Termín si má stanovit sama. Připadá jí to neuvěřitelné, ale potom si vybaví, že o něčem podobném už četla v jakémsi časopisu. Stále se však nemůže odhodlat k rozhodujícímu kroku a určit čas a místo setkání. Nevede totiž nijak příkladný život – práce ji neláká a vyhýbá se rodině i přátelům. Po setkání s mužem, který se jí představí jako její Život, se ale všechno mění. Lucy poznává, že život je dar, jemuž by člověk měl věnovat pozornost, jakou si zaslouží.

Neuvěřitelné (Roztomilé malé lhářky 4)


Autor: Sara Shepardová
Nakladatelství: BBart
Anotace: Emily odletěla do Iowy, kde je odsouzena žít s přespříliš konzervativními příbuznými. Aria svého kluka dostala až za mříže. Spencer se obává, že má podíl na Alisonině smrti. Žádná to nemá snadné, ale kam se hrabou na Hannu: ta v nemocnici bojuje o holý život, protože Věděla už příliš mnoho.To vám říkám, jestli holky nebudou poslouchat, co říkám, začnou Hanně brzo závidět.
Zatoužili jste někdy po možnosti vrátit čas, abyste odčinili chyby? Stejně jako jinde, i v Rosewoodu sní o nápravě snad každý. Nic na tom nemění ani fakt, že zdejší děvčátka ke třináctým narozeninám dostávají přívěsky od Tiffanyho. Věřte mi, že čtveřice místních dívek by udělala cokoli, jen aby mohla napravit minulost. Jak by to ale vypadalo, kdyby tu možnost skutečně dostala? Dokázala by svou pátou kamarádku zachránit před smrtí… anebo je tragédie součástí jejich osudů?



Minulost někdy nabízí víc otázek než odpovědí. A v Rosewoodu nikdy není nic tak, jak se zdá.


Jak neztratit lásku
Autor: Meg Cabotová
Nakladatelství: BBart
Anotace: Jak poznat toho pravého…
Seznamte se s Kate Mackenzieovou… pracovnicí personálního oddělení New York Journal s hlavou plnou ideálů, která nerada posílá výpovědi zaměstnancům a je světovou přebornicí v chatování s kolegyněmi. Je sladká. Seznamte se s Mitchem Hertzogem… firemním právníkem s úsměvem od ucha k uchu, obhájcem padlých a zničených duší a králem rande s večeří, která se nevyvede. Nedá se mu odolat. Seznamte se s Idou Lopezovou… mistryní ve výrobě koláčků, sušenek a buchtiček, majitelkou vozíku s dezerty a bohyní všech pochoutek, nad kterými se sbíhají sliny. Je skvělá. Společně musí bojovat s tyrany a despoty a vypátrat pravdu, zajistit spravedlnost a dokonalou dvojitou náplň pro to, co se celou knihu peče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates