Social Icons

středa 27. března 2013

Recenze: Drakie


Drakie
Autor: Sophie Jordan
Datum vydání: 2012
Počet stran: 296
Nakladatelství: CooBoo
Anotace: Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacindina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...
Pár slov o autorce: Sophie Jordan vyrostla v hornaté krajině Texasu, kde fantazírovala o dracích, válečnících, královnách a princeznách. Sophie je bývalý středoškolská učitelka angličtiny, ale také autorkaDatabazeknih.cz)
bestsellerů dle New York Times a USA Today. Nyní žije v Houstonu se svou rodinou. Když se to nepíše, tráví svůj čas rozebíráním děje s kýmkoli, kdo je ochotný poslouchat, a plnění jejího DVR pravými krimi příběhy a reality show. Sophie také píše paranormální romance pod názvem Sharie Kohler.


*
Knihu jsem si vybrala kvůli překrásné obálce a zajímavé anotaci. Velkou roli zde hrály i pozitivní recenze, kterými se to na blogu jen hemžilo. Rozhodla jsem se tedy si knížku pořídit a přečíst.
*
Hlavní hrdinkou je neobyčejná mladá Jacinda. Jacinda není jako ostatní dívky v jejím věku, je drakie. Drakiové jsou potomci draků, umí se v ně proměnit. Jacinda je výjimečnou drakií, umí totiž dštít oheň. Pro udržení silných drakiů a dobrého potomstva, si musí vzít vůdce kmene, ale miluje Cassiana vůbec?
*
zdroj
Jacinda se chce proletět se svojí kamarádkou Azurkou. Při jejich letu je ovšem nachytají lovci a Jacinda se musí schovat v nedaleké jeskyni. Zde ji objeví jeden z lovců – pohledný a nesmírně sexy Will. Ten místo toho, aby ji ulovil, nechá Jacindu žít. Její matka a sestra, ale nejsou se životem v kmeni spokojené (už jenom kvůli tomu, že Jacindina sestra Tamra se v drakii nikdy nepřevtělila) a chtějí utéct. V Chaparralu, kam obě sestry začnou chodit do školy, potká Jacinda Willa a okamžitě se do něj zamiluje, její drakie v jeho přítomnosti navíc ožívá. Pozná Will, co je Jacinda zač? A co se stane, až kmen zjistí, kde je Jacinda ukrytá? A jak se rozhodne? Will nebo Cassian?
*
Měla bych si představovat Cassiana. Cassian je můj osud.
*
Jacinda je neobyčejný typ hrdinky. Nestojí ustrašeně v koutě a nedělá ze sebe mučednici, právě naopak. Jde si pevně za svým a snaží se vzdorovat své matce, která chce, aby její drakie umřela. Jacinda se ale jen tak lehce nevzdává a snaží se hledat různé způsoby záchrany své drakie a když se na scéně objeví Will má jasno – potřebuje ho k záchraně své drakie.
Will je opravdu skvělý, jeho pohled a svaly… Vůbec se nedivím, že Jacinda z něj byla celá pryč. Ze začátku se mi ale nelíbilo, jak ho sprostě využívá k tomu, aby její drakie přežila. Will si to prostě nezasloužil, ačkoliv to, že jeho rodina zavraždila většinu Jacindiné, není jen tak lehce odpustitelná věc.
*
Z pohledu jeho nafialovělých temných očí by se většině holek podlomila kolena.
*
Děj lehce plynul a já nenarazila na žádné nesouvislosti ani hrubky. Líbil se mi styl autorčina vyprávění. Občas jsem ale měla chuť autorku zaškrtit a to v částech, kdy se Will snažil Jacindu políbit a buď se polibek nekonal, nebo nečekaně skončil!
*
Knihu hodnotím velmi pozitivně a moc se těším na další díl :)
4/5

*
Copak můžu zapadnout mezi lidi? Budu jako Tamra, zakrnělá drakie. Jenže pro mě to bude mnohem horší. Protože já vím, jaké to je, být drakii.
*

16 komentářů:

  1. Četla jsem a moc se mi líbila, druhý díl jsem taky četla a už se moc těším na třetí díl! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa moc lúbila aj 2ka (tá asi ešte viac). Tiež sériu jedine odporúčam 8)

    OdpovědětVymazat
  3. Uf, prvý diel, úprimne naozaj to nebolo bohviečo a Jacinda mi pomalinky liezla na nervy. Will bol nemastný - neslaný a skutočne som nenašla postavu...ach. Našla Jacindina sestra sa mi ľúbila. Druhý diel má byť depresívnejší a vzhľadom k tomu, že toto pre mňa bohviečo nebolo...uvidím, či druhý diel vôbec otvorím. Napriek môjmu frflaniu by som odobrala iba jednu hviezdičku z tvojho hodnotenia a nie dve, ako som to pôvodne mala v pláne. :P

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem nečetla další díl.. Ach jo.. :(

    OdpovědětVymazat
  5. Četla jsem zatím dva díly a oba se mi líbily. :-) Druhý asi ještě víc než ten první. Musím říct, že Will mi byl už od začátku nesympatický. Taky mám problém si vždycky představit jak teda vypadají v drakijské podobě, tak aby vypadli hezky ?! :D Jo a fandím Cassianovi, Willa fakt nemám ráda.

    OdpovědětVymazat
  6. První díl jsem milovala, druhý se mi také líbil, ale asi jsme z něj nebyla tak paf jak z prvního =) Pěkně sepsaná recenze ;) Jacinda mě taky štvala jak Willa jen tak nějak využívala=) Naštěstí jí snad už došlo co chce =)

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto úžasná kniha. Druhý díl jsem zatím ještě nečetla, ale strašně se na něj těším :))

    OdpovědětVymazat
  8. Této knížce jsem dala stejné hodnocení. U ní mi neseděl ten konec :) Prostě moc uříznutý a já chtěla tak moc vědět, jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasná knížka :) Ještě mi zbývá přečíst poslední díl, těším se :))

    OdpovědětVymazat
  10. Úplně skvělá knížka o drakiích :-) Strašně mě to bavilo, konečně je to zas něco nového, co tu ještě nebylo :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Zatím jsem četla první dva díly, druhý už mě sice tak nezaujal jako první, ale i tak je to skvělá série :)

    OdpovědětVymazat
  12. Jednička se mi líbila daleko víc než dvojka teda. A upřímně vůbec nechápu jak může někdo nemít rád Willa, to je přece hloupost :))

    OdpovědětVymazat
  13. První díl se mi hodně líbil, ale ty další už tak moc ne.

    OdpovědětVymazat
  14. Četla jsem a knížka se mi líbila, ale prostě by to chtělo další díl, aby se člověk dozvěděl jak to všechno vlastně dopadlo. :DD

    OdpovědětVymazat
  15. Práveže mne sa také bozky hrdinov veľmi páčia. :D A hlavne ak sa predtým ešte nejako hádajú a potom naraz taká pusa. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Draci ?? No, no nie je práve moja šálka kávy. Ale uvidím ešte :) Možno sa mi zapáči tak ako tebe :)

    OdpovědětVymazat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates