Social Icons

neděle 29. září 2013

Knižní série: Podzemí


Další a předposlední knižní série od nakladatelství Fragment.


Připravte si rýče, lopaty a vydejte se na cestu do podzemí!

Nakladatelství Fragment vydalo 12. března 2008 prvotinu dvou britských autorů, Rodericka Gordona a Briana Williamse, Ztracený svět v PODZEMÍ. Práva na vydání v České i Slovenské republice získalo v napínavém boji s ostatními nakladateli.

Boj byl urputný, ale již po týdnu prodeje na knihkupeckém trhu jsme se přesvědčili, že vytrvalost stála za to. Po týdnu se kniha vyhoupla na přední místa žebříčku bestsellerů Svazu českých knihkupců a nakladatelů (SČKN), kdy hlasovalo 82 knihkupců.

První část série, kniha Ztracený svět v PODZEMÍ. se stala bestsellerem ve více než 40 zemích světa. Ve Francii dosáhla nejvyšší příčky hitparád a umístila se na 6. místě v nejprestižnějším žebříčku bestsellerů amerického deníku New York Times.

V Česku se kniha vyhoupla brzy po jejím vydání na nejvyšší místo žebříčku bestsellerů SČKN a v první desítce se držela několik měsíců.

Autoři zvolili velmi lehký jazyk, stravitelný dětmi i dospělými. Jejich vyprávění je realistické, a čtenáři se tak sblíží s Willem a jeho rodinou už na prvních stránkách knihy.

Podzemí ovládají hrůzní Styxové! Máte odvahu se jim postavit?

Styxové jsou hlavními záporáky celé série. Snaží se ovládnout povrch, vylidnit jej a nastěhovat se s celou kolonií zpět. Podzemí ovládají za pomocí zastrašování, únosů a vražděním kohokoliv, kdo by se odvážil je zastavit. Mají své lidi i ve vládě a tak jim jejich činy často prochází. Styxové jsou nejčastěji muži, ale narazíme i na ženy, které jsou vůdkyněmi a počínají si krutěji než jejich protějšky.

Sir Gabriel Martineau vedl své lidi do podzemí za pomocí Styxů. Od této doby se vyznává jeho učení. Jelikož přivedl své lidi i Styxy do podzemí před téměř 400lety, mají málo vyspělou technologii. Jejich nejsilnější zbraní jsou pušky a děla. 

Počet dílů

První díl: Ztracený svět v Podzemí

Čtrnáctiletý Will žije se svou rodinou v Londýně a spolu s otcem sdílí vášeň pro archeologické výkopy a pátrání po zmizelém světě pod zemí. 
Když Willův otec při objevování podzemních chodeb náhle zmizí, rozhodne se ho Will se svým kamarádem Chesterem najít. Ve sklepě jejich rodinného domu objeví tajnou chodbu a brzy se ocitnou hluboko pod zemí, kde se skrývá temné a děsivé tajemství. Tam, kde by to nikdo nečekal, existuje utajený svět, kde žijí lidé pod krutou nadvládou. Will s Chesterem jsou zatčeni a uvězněni a čeká je vyhoštění do Hlubin, odkud se ještě nikdo nikdy nevrátil. Podaří se jim uniknout zpět na Povrch? Jaká další tajemství se skrývají v PODZEMÍ? 
Nenechte si ujít světový bestseller, který zná již celý svět!

Druhý díl: Hlouběji do Podzemí

Tam, kde se Will nachází právě teď, by nechtěl být nikdo z nás. Důlním vlakem proniká hlouběji do útrob Země, kde se svým bratrem Calem a kamarádem Chesterem pokračuje pátrání po zmizelém otci. Na vlastní kůži zjišťují, že v neznámých Hlubinách číhá nebezpečí doslova na každém kroku. Prchají před krutými Styxy vedenými Rebeccou, kteří se co nevidět chystají spustit svůj dlouhodobý plán s nedozírnými následky pro všechny lidi na Povrchu… 
Nenechte si ujít světový bestseller, který zná již celý svět! 




Třetí díl: Volný pád do podzemí

Bezprostředně po Calově smrti a pádu Willa s Chesterem a Elliott do propasti zvané Průduch začíná další boj o přežití. Kromě tajemných dravých zvířat se musejí postavit Willovým nevlastním sestrám, které u sebe mají ampule se smrtícím virem určeným k vyhlazení Površáků. Dokáže Will toto nebezpečí odvrátit? A podaří se mu konečně nalézt svého otce?

Cesta ke středu Země a k zahradě druhého slunce pokračuje...




Čtvrtý díl: Návrat z podzemí

Dobrodružství Willa Burrowse pokračuje! 
V centru Země - ve světě, o jehož existenci nemá na Povrchu nikdo ani tušení, jde Willovi o život. Pronásledují ho nebezpeční Styxové. Jsou odhodláni jít za ním až na konec světa, jen aby získali zpět smrtící virus! Dokáže jim Will uniknout? 
Jeho přítel Drake se chystá zaútočit na Styxe na povrchu. Povede však jeho odvážný plán k vítězství, nebo k jisté smrti? 
Jestli se domníváte, že jste na Povrchu v bezpečí, raději se znovu zamyslete!



Pátý díl: Útok z podzemí

Dobrodružství Willa Burrowse pokračuje! 
Styxové se znovu vynořili. Pokud jste si mysleli, že likvidátoři byli odporní, zkuste se znovu zamyslet. Tentokrát s sebou vzali i své ženy. A jediné, co jim stojí v cestě, je Will Burrows a jeho přátelé. Doutnající spirála chaosu se roztáčí a ne všichni přežijí. 
Netrpělivě očekávaný pátý díl série Podzemí je tu. 
Jestli se domníváte, že jste na Povrchu v bezpečí, raději se znovu zamyslete.




Šestý díl: Poslední cesty do Podzemí

Nenechte si ujít závěrečný díl série PODZEMÍ, který vyjde 21. října 2013! 

Podzemí odhalilo svou nejtemnější stránku. Nikdo na Povrchu už není v bezpečí. Styxové proudí přes Anglii a zanechávají za sebou jen smrt a zkázu. Zdá se, že tentokrát je nic nezastaví. Snad jedině zázrak může zachránit lidstvo. Hluboko v nitru Země musí Will Burrows s Elliott odhalit dávná tajemství, která mohou zachránit životy všech…
Šestý díl napínavé dobrodružné série Podzemí.



Hlavní postavy

Will Burrowsky

Will Burrowsky, také známý jako Seth Jerome, je hlavním hrdinou celé série Podzemí.
Je obyčejný 14ti letý kluk žijící se svou matkou, otcem a sestrou Rebeccou v Londýně. Matka tráví většinu času u televize, takže jediným člověkem starající se o domácnost je Rebecca.
Nejlepším Willovým přítelem je Chester, oba jsou největší vyvrhelové na škole. Každý vypadá ale úplně jinak a má jiné zájmy. Will, stejně jako jeho otec, je nadšený z archeologických vykopávek. Do této záliby zatáhne i Chestera, se kterým později kopají na odlehlých pozemcích Londýna.

V celé knize se nachází mnoho postav, ale jejich charakteristikou či přiblížením, bych čtenářům mohla nechtěně prozradit děj a další vývoj knihy.

Film

Relativity Media oznámila, že Mikael Håfström (The Tomb, 1408) podepsal smlouvu na režírování filmu podle nejprodávanější knihy podle New York Times, mezinárodně uznávanou a velmi populární knižní série Podzemí.

Scénář: Andrew Lobel
Produkce: Mark Canton (300, Immortals), Neil Canton (Back to the Future) a Danny Davids společně s Relativity’s CEO Ryan Kavanaugh (The Fighter).

Herci:
?

Zatím se film nezačal natáčet a ani se neví, kdo ze známých tvářích si v něm zahraje.

Obrázky

zdroj

zdroj


zdroj

zdroj


zdroj

zdroj


Zdroj: Tunnels, Podzemí

Žádné komentáře:

Okomentovat

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates