Social Icons

čtvrtek 12. září 2013

Přečteno: Blood and Snow

Blood and Snow: Blood and Snow (1)
Autor: RaShelle Workman
Nakladatelství: Polished Pen Press
Počet stran: 55
Rok vydání: 2012
Anotace: Jednou za tisíc let vybere Upíří královna nové tělo nejkrásnější dívky, a tentokrát vybrala Sněhurku.
Sněhurka žije v Salemu v Massachusetts se svým otcem, nevlastní matkou a kočkou Gatsby. Celý život je škádlena kvůli svému jménu a faktu, že má sedm klučičích nejlepších kamarádů, jejichž jména začínají na stejná písmena jako jména sedmi trpaslíků.
Vše se změní dva měsíce před jejími šestnáctými narozeninami. Je pokousána lovcem a promění se v znovuoživlého (revenant = znovunavráceného) - není ani člověk, ani upír. (zdroj, vlastní překlad)
Pár slov o autorce: RaShelle Workman je autorkou světového bestselleru Dead Roses Series, Immortal Essence Series, Blood and Snow Series a Touching Melody. Prodala přes tři tisíce kopií svých románů. Je ve světě velice známá a to včetně Japonska, Kanady a Evropy. (zdroj, vlastní překlad)
ISBN 9780985318833


*
zdroj
Tuto sérii jsem objevila úplnou náhodou. Hledala jsem totiž jakoukoliv krátkou knihu, kterou bych si vylepšila skóre na goodreads :D a měla více přečtených knih než kamarádka, se kterou "soupeřím". Náhodou jsem narazila na knihu Blood and Snow, která v mém to-read listu leží jenom kvůli krásné obálce, stejně jako většina knih. A když jsem zjistila, že má tak málo stran, nic mě nemohlo zadržet a já se s chutí do knihy pustila.
*
"Rty rudé jako rubíny, vlasy černé jako noc. Vypij krev své pravé lásky, staň se upírem, Sněhurko."
*
zdroj
Příběh vypráví naše nemotorná Sněhurka, která svou levostí připomíná Bellu. Je nejhorší v běhu a neustále zakopává. Proto je přezdívaná Snowfall (Snow White (Sněhurka) + fall (pád) = Snowfall - padlý sníh). I přes svou nemotornost má sedm kamarádů, jejichž jména začínají na stejná písmena jako jména sedmi trpaslíků.
Vše se změní pár měsíců před jejími narozeninami. Ve snu je pokousána lovcem, který ji už dříve označil. Nyní je revenant, není ani člověk, ani upír. Musí pít speciální čaj, aby nesála lidem krev. Zlá královna ovšem znovu pošle svého lovce, aby získala její tělo... Dokáže se Sněhurka ubránit? Podlehne svým citům? Či snad podlehne touze po krvi?
*
Musím přiznat, že mě kniha velice zaskočila. Určitě to bude tím, že si nikdy nečtu anotace, a jsem prostě nenapravitelná. Sněhurka mě bavila svou nemotorností již od první strany. Kdybych ji zavřela do velké místnosti a doprostřed dala malý kamínek vsadím se, že o něj dokáže zakopnout.
zdroj
I přes svou neohrabanost je velmi krásná, chytrá a vtipná. Kluci se kolem ní jenom točí, hlavně její kamarádi "trpaslíci". Co by to ale bylo za pohádku, kdyby se tu neobjevil i nějaký princ. Po pár stránkách se Sněhurka setkává s princem Krasoněm, který naši hrdinku ochraňuje a miluje. Sněhurka je ovšem nerozhodná a z osmi (sedm trpaslíků + Krasoň) si prostě neumí vybrat.
*
Děj je jednoduchý a rychle plyne. Autorka píše jednoduchými větami. Kniha je krátká a dobře se čte. Dlouho jsem ale přemýšlela o tom, proč autorka nespojila všech dvanáct dílů do jedné knihy.
Stejně jako VeEee (její recenze zde) dávám knize dvě hvězdičky (dobře :D dala 2,5). Námět je zajímavý, ale kniha je příliš krátká a postavy jsou slabě vykreslené.
*
2/5

*

1 komentář:

 

Rozečtené série

Across the Universe by Beth Revis Alex Craft by Kalayna Price Black Dagger Brotherhood by J.R. Ward Blue Bloods by Melissa de la Cruz The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor The Demonata by Darren Shan Divergent by Veronica Roth Evernight by Claudia Gray Fallen by Lauren Kate Fifty Shades by E.L. James Firelight by Sophie Jordon Hercule Poirot by Agatha Christie Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman The Immortals by Alyson Noel Inheritance by Christopher Paolini The Iron Druid Chronicles by Kevin Hearne Iron Fey by Julie Kagawa Kate Daniels by Ilona Andrews Mara Dyer by Michelle Hodkin Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Morganville Vampires by Rachel Caine The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Revenants by Amy Plum Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier The Secret Circle by L.J. Smith The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater

Přečtené série

Harry Potter by J.K. Rowling The Hunger Games by Suzanne Collins Matched by Ally Condie Millennium by Stieg Larsson Nightshade by Andrea Cremer Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan The Selection by Kiera Cass

Oblíbené série

Alex Craft by Kalayna Price The Demonata by Darren Shan The Chemical Garden by Lauren Destefano Codex Alera by Jim Butcher Dark-Hunter by Sherrilyn Kenyon Harry Potter by J.K. Rowling Hercule Poirot by Agatha Christie The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Inheritance by Christopher Paolini Iron Fey by Julie Kagawa Millennium by Stieg Larsson Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Vampire Academy by Richelle Mead

Jsem v týmu

The Chemical Garden by Lauren Destefano Fallen by Lauren Kate Firelight by Sophie Jordon Hex Hall by Rachel Hawkins House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast The Hunger Games by Suzanne Collins Hush, Hush by Becca Fitzpatrick Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Mercedes Thompson by Patricia Briggs The Mortal Instruments by Cassandra Clare Night Huntress by Jeaniene Frost Nightshade by Andrea Cremer The Selection by Kiera Cass Slide by Jill Hathaway Twilight by Stephenie Meyer Under the Never Sky by Veronica Rossi Unearthly by Cynthia Hand Vampire Academy by Richelle Mead The Vampire Diaries by L.J. Smith
 
Blogger Templates